Slovenija
16 ogledov

Omejevanje stroškov službenih potovanj?

Virant Anže Petkovšek
Predsednik DZ Gregor Virant je predlagal, da bi finančno omejili službena potovanja v tujino, in sicer na približno 200.000 evrov letno.

Gregor Virant je pobudo dal na seji parlamentarnega odbora za zunanjo politiko, podrobnosti pa bi dorekli, ko bo sprejet proračun. Odbor naj bi sicer, kot je danes sklenil, pripravil izhodišča za spremembo pravilnika o mednarodni dejavnosti.

Virant je spomnil, da smo v obdobju, ko je treba zategovati pas v javnem sektorju, kjer se je v zadnjem času trošilo preveč in se preveč zadolževalo. Omejitev porabe za mednarodno dejavnost, zlasti pa za službena potovanja, pa gre predvsem v smeri, da bi bila ta smiselna, racionalna in učinkovita, je dejal.

"Če je glavno sporočilo današnjega srečanja, da stroške zreduciramo, znotraj tega pa odbor za zunanjo politiko določa po svoji presoji prioritete, mislim, da je to zelo pomembno sporočilo," je dejal. Menil pa je, da bo treba nekaj narediti glede stroškov članarin v mednarodnih organizacijah.

Člani odbora v večini za

Janja Klasinc (PS) se je večinoma strinjala z Virantom, menila pa je, da so se morda nekaterih zadev lotili prehitro. Tudi Danijel Krivec (SDS) se je strinjal z Virantom, predlagal pa je, da bi poslovnik v delu, ko gre za obiske v državah, ki mejijo na Slovenijo, spremenili. Njegovo pobudo je podprla Sonja Ramšak (SDS), ki pa se je tudi vprašala, kaj lahko pomeni omejevanje potovanj. Racionalizacija je včasih lahko primerna, včasih pa tudi ni, je dejala. Jožef Jerovšek (SDS) pa se ni strinjal s tem, da bi se DZ preveč drastično odpovedal tudi mednarodni dejavnosti. S tem po njegovih besedah dajemo vtis, v kakšni kondiciji smo.

Komentarjev 4
  • dragec 08:59 18.oktober 2012.

    Virant je mislil 200000 letno . BRUTO!

  • linka 20:43 17.oktober 2012.

    pravilno ! najprej počistite v svoji štali ...pričnite šparat in ne šetat po svetu in zapravljat denar brez haska ....plače si znižajte na polovico ,občine ukinite ,da bo najmanjša imela 10.000 prebivalcev ,ukinite polovico vseh sekretajev in njihovih pomagačev ,pa ...prikaži veča bo denarja kot pečk !!!!

  • privat 20:21 17.oktober 2012.

    jaz jim bom verjel ko bodo ti fašisti delali za minimalno plačo vsaj 20 let..da vidijo in probajo svoje zakone,ki jih tako ustvarjalno prepisujejo revnem sloju!! Zagovarjam pa bankrot Slovenije in razpad države!! taka kriminalna združba nikoli ne bi smela ...prikaži veča biti država ali pa jo vsaj tako imenovati!!