Organizatorji: 115 tisoč prijavljenih je le polovica

Foto: Saša Islamović
Foto: Saša Islamović
Teden dni pred največjo vseslovensko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2012 je svojo udeležbo prijavilo že okoli 115.000 prostovoljcev. Organizatorji pričakujejo, da jih bo v prihodnjem tednu k akciji pristopilo še skoraj enkrat toliko.
Oglej si celoten članek

Akcija, s katero se Slovenija pridružuje svetovni akciji Očistimo svet 2012, bo prihodnjo soboto potekala v 207 občinah. Vseslovenskemu čiščenju divjih odlagališč odpadkov se letos ne bodo pridružile občine Dornava, Žirovnica, Šmartno pri Litiji in Šmartno ob Paki.

Do danes se je akciji pridružilo 73 organizacij, skoraj 500 šol in prek 40 komunalnih podjetij. Minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič je pred dnevi pozval vse slovenske občine in izvajalce javnih služb ravnanja z odpadki k aktivnemu sodelovanju v akciji.

V času pred in med akcijo se bo tudi več državnih institucij posvetilo problematiki nedovoljenega odlaganja odpadkov in poostrilo nadzor na tem področju. Okoljski in kmetijski inšpektorji so v tem času posebej pozorni na nedovoljeno gnojenje kmetijskih površin, odlaganje komunalnih in drugih odpadkov na kmetijska zemljišča in v gozdove. Prednostno izvajajo tudi nadzor nelegalnih odlagališč odpadkov.

Organizatorji - Ekologi brez meja - ta konec tedna na zemljevid že vnašajo zbirna mesta, da jih bodo prostovoljci čez teden dni lažje našli. Seznam zbirnih mest bo predvidoma objavljen tudi v več tiskanih in spletnih medijih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.