Slovenija
27 ogledov

Organizatorji: 115 tisoč prijavljenih je le polovica

Očistimo Slovenijo Saša Islamović
Teden dni pred največjo vseslovensko čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2012 je svojo udeležbo prijavilo že okoli 115.000 prostovoljcev. Organizatorji pričakujejo, da jih bo v prihodnjem tednu k akciji pristopilo še skoraj enkrat toliko.

Akcija, s katero se Slovenija pridružuje svetovni akciji Očistimo svet 2012, bo prihodnjo soboto potekala v 207 občinah. Vseslovenskemu čiščenju divjih odlagališč odpadkov se letos ne bodo pridružile občine Dornava, Žirovnica, Šmartno pri Litiji in Šmartno ob Paki.

Do danes se je akciji pridružilo 73 organizacij, skoraj 500 šol in prek 40 komunalnih podjetij. Minister za kmetijstvo in okolje Franc Bogovič je pred dnevi pozval vse slovenske občine in izvajalce javnih služb ravnanja z odpadki k aktivnemu sodelovanju v akciji.

V času pred in med akcijo se bo tudi več državnih institucij posvetilo problematiki nedovoljenega odlaganja odpadkov in poostrilo nadzor na tem področju. Okoljski in kmetijski inšpektorji so v tem času posebej pozorni na nedovoljeno gnojenje kmetijskih površin, odlaganje komunalnih in drugih odpadkov na kmetijska zemljišča in v gozdove. Prednostno izvajajo tudi nadzor nelegalnih odlagališč odpadkov.

Organizatorji - Ekologi brez meja - ta konec tedna na zemljevid že vnašajo zbirna mesta, da jih bodo prostovoljci čez teden dni lažje našli. Seznam zbirnih mest bo predvidoma objavljen tudi v več tiskanih in spletnih medijih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.