Pakete Rdečega križa zabrisali v smeti

Foto: Komunala Idrija
Foto: Komunala Idrija
"Ta primer obžalujem. Verjamem pa, da je osamljen."
Oglej si celoten članek

"Tole nas je danes dočakalo na Rudarski ulici. Žalostno, celi paketi mleka in ostale hrane z oznakami Rdeči križa. Ne se spraševati, ali je rok uporabe potekel, ker ni. Žalostno, to je vse kar lahko še komentiramo," so po nenavadnem odkritju pred kratkim zapisali v Komunali Idrija.

xxx

Večina komentatorjev je bila besna, da se pomoč namenja tistim, ki je, kot kaže, ne potrebujejo, nekateri pa so vseeno stopili korak nazaj in opozorili, da s takšno osebo, ki bi zavrgla večjo količino hrane, najbrž ni vse v redu - morda je dementna ali pa ima psihične težave.

Primer naj bi bil osamljen

Komunala je po poročanju Primorskih novic obvestila Rdeči križ, ta pa naprej Center za socialno delo. Kdo je odvrgel hrano, niso razkrili, se je pa sekretarka območne organizacije Rdečega križa Tanja Tominec občanom opravičila in dejala, da se je kaj takega zgodilo prvič.

“Pomagamo družinam in posameznikom, ki se za pomoč na nas obrnejo. Vse preverimo. Poslej bomo še bolj previdni, a je prav vedeti, da se prav v času covida na nas obrača za pomoč vse več ljudi. Ta primer obžalujem. Verjamem pa, da je osamljen. Zato vse donatorje in ljudi, ki nam pomagate, prosim, da ohranimo medsebojno zaupanje,” je še dodala.

dezurni@zurnal24.si

Slovenija Razdelili 270 ton hrane in plačali za 53 tisoč evrov položnic

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:00 26. Oktober 2020.

    No, sem 99,9%, da je to nekdo z i-phonom in z datumom rojstva 1. 1., sirotinja bežeča pred vojno agresijo.

  • 10:45 26. Oktober 2020.

    Tudi če je primer osamljen, kar ne verjamem, je to nedopustno. Potrebno bo začet preverjat, kdo sploh še rabi paket …

  • 10:41 26. Oktober 2020.

    Vsebina v paketih pomoči ni primerna!! Ti,ki dobivajo te pakete potrebujejo žgane pijače in cigarete njim je vseeno za mleko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.