Slovenija
6053 ogledov

Pakete Rdečega križa zabrisali v smeti

Zavrženi paketi Rdečega križa Komunala Idrija
"Ta primer obžalujem. Verjamem pa, da je osamljen."

"Tole nas je danes dočakalo na Rudarski ulici. Žalostno, celi paketi mleka in ostale hrane z oznakami Rdeči križa. Ne se spraševati, ali je rok uporabe potekel, ker ni. Žalostno, to je vse kar lahko še komentiramo," so po nenavadnem odkritju pred kratkim zapisali v Komunali Idrija.

Tole nas je danes dočakalo na Rudarski ulici. Žalostno, celi paketi mleka in ostale hrane z oznakami Rdeči križa. Ne...

Objavil/a Komunala Idrija dne Petek, 23. oktober 2020

Večina komentatorjev je bila besna, da se pomoč namenja tistim, ki je, kot kaže, ne potrebujejo, nekateri pa so vseeno stopili korak nazaj in opozorili, da s takšno osebo, ki bi zavrgla večjo količino hrane, najbrž ni vse v redu - morda je dementna ali pa ima psihične težave.

Primer naj bi bil osamljen

Komunala je po poročanju Primorskih novic obvestila Rdeči križ, ta pa naprej Center za socialno delo. Kdo je odvrgel hrano, niso razkrili, se je pa sekretarka območne organizacije Rdečega križa Tanja Tominec občanom opravičila in dejala, da se je kaj takega zgodilo prvič.

“Pomagamo družinam in posameznikom, ki se za pomoč na nas obrnejo. Vse preverimo. Poslej bomo še bolj previdni, a je prav vedeti, da se prav v času covida na nas obrača za pomoč vse več ljudi. Ta primer obžalujem. Verjamem pa, da je osamljen. Zato vse donatorje in ljudi, ki nam pomagate, prosim, da ohranimo medsebojno zaupanje,” je še dodala.

dezurni@zurnal24.si

Slovenska Karitas pomoč razdeljevanje hrane paketi hrana humanitarna pomoč Slovenija Razdelili 270 ton hrane in plačali za 53 tisoč evrov položnic
 
Komentarjev 5
 • lulibuc 12:00 26.oktober 2020.

  No, sem 99,9%, da je to nekdo z i-phonom in z datumom rojstva 1. 1., sirotinja bežeča pred vojno agresijo.

 • munja 10:45 26.oktober 2020.

  Tudi če je primer osamljen, kar ne verjamem, je to nedopustno. Potrebno bo začet preverjat, kdo sploh še rabi paket rdečega križa in ne dajat kar v tri dni, kot se to zdaj očitno počne - vsaj tako izgleda. Ja, ...prikaži veča, zdaj bomo pa vse metali v smeti ali kaj???? Katastrofa!!!

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 10:41 26.oktober 2020.

  Vsebina v paketih pomoči ni primerna!! Ti,ki dobivajo te pakete potrebujejo žgane pijače in cigarete njim je vseeno za mleko in lačne otroke!! Na ravni države bi morali socialne podpore dobivati na posebne kartice z katerimi bi lahko v trgovinah ...prikaži več kupili zgolj prehrambene artikle!! Denar gre za vse drugo samo za hrano in položnice ne!!