Slovenija
6408 ogledov

Pozor, ta zelo prometna cesta bo do konca avgusta popolnoma zaprta

cesta Idrija Godovič Zala PrtScr Drsi
Državna cesta Keltika bo med Godovičem in Idrijo od danes do 1. septembra popolnoma zaprta. Na tem odseku pod nevarno brežino, s katere so se večkrat sprožile skale, gradijo podporni zid.

Na cesti je od konca maja do sedaj veljala polovična zapora z izmeničnim enosmernim prometom. Dela na tej cesti naj bi dokončno sklenili prihodnje leto.

V času tokratne enomesečne popolne zapore bodo po napovedih direkcije za infrastrukturo izvajali poglobitev ceste za potrebe pilotiranja, gradnjo pilotov ter spodnje povezovalne grede za galerijo. Dela, ki jih izvajajo delavci Kolektorja CPG, po zagotovilih direkcije tečejo po načrtih.

Od septembra do 29. decembra bodo znova vzpostavili polovično zaporo ceste z enosmernim izmeničnim prometom, občasno pa bo tudi v tem obdobju prihajalo do kratkotrajnih popolnih zapor. Gradnjo galerije bodo dokončali prihodnje leto, dela so predvidena med koncem marca do koncem septembra.

Obvozi za vozila do skupne mase 7,5 tone bodo prek Žirov, Govejka in Marofa do Spodnje Idrije, za težka tovorna vozila pa prek Nove Gorice in Tolmina. Za dobave in odpreme blaga bo za podjetja iz regije v določenih časovnih intervalih dovoljen promet tovornih vozil čez prelaz Kladje med Cerknim in Poljansko dolino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.