Slovenija > Črna kronika
2634 ogledov

Iščejo ga že deveti dan: V teh krajih je pogosto gobaril

Iskalna akcija na območju Vojskega
1/6
PU Nova Gorica
Iskalana akcija na zahtevnem terenu na območju Vojskega se nadaljuje.

Na območju Vojskega se  tudi danes nadaljuje obsežno iskanje pogrešanega 75-letnega  italijanskega državljana. "Pogrešani italijanski državljan kljub številnim  izvedenim  aktivnostim  policistov in vseh sodelujočih v petkovi obsežni iskalni akciji doslej še ni  bil najden," pravi Dean Božnik iz PU Nova Gorica. 

Tudi danes od 8. ure dalje se na gozdnem in zelo zahtevnem terenu, kjer je polno grap in brezen, v okolici naselja Vojsko pri Idriji nadaljuje obsežna iskalna akcija. 

"V preteklih dneh je Policija izvedla številne aktivnosti, s katerimi je skušala pridobiti čim več koristnih informacij s ciljem, da bi našli  pogrešano osebo," razlaga Božnik. "Nenazadnje je bil opravljen ponovni razgovor z enim od prijateljev pogrešanega, ki je bil minulo  sredo oz. 11. septembra skupaj s 75-letnim Italijanom na območju Vojskega, prav tako so določene informacije policisti prejeli tudi od
njegovih sorodnikov."

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 75-letnem italijanskem državljanu, da o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: pp_idrija.pung@policija.si) oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

Pogrešani je namreč v preteklih letih zelo pogosto gobaril na omenjenem območju (Log, Ajnšk, Štrangel). "Policisti so v torek, 17. septembra, skupaj z vodniki službenih psov iz Oddelka za šolanje službenih psov s službenimi psi za specialistično uporabo in  pripadniki gorske policijske enote na Vojskem izvajali podrobni pregled terena na tistih območjih, kjer je bilo z zbiranjem obvestil  ugotovljeno, da je pogrešani v preteklosti največkrat gobaril," pojasnjuje Božnik. "Zahtevnejša območja so bila tega dne ponovno pregledana s strani policistov gorske policijske enote. Kljub izvedenim aktivnostim pogrešani tudi v torek ni bil najden. V minulih dneh so policistom prejšne dni pomoč nudili tudi tamkajšnji lovci in domačini, ki zelo dobro poznajo zahteven teren."

Iskali so ga tudi gasilci in vodniki reševalnih psov

Pogrešanega so prejšnje dni poleg policistov PP Idrija in policistov gorske policijske enote (z območja PU Nova Gorica, Kranj in Ljubljana) iskali tudi gasilci (PGD  Vojsko, PGD Spodnja Idrija, PGD Idrija), vodniki reševalnih psov z  reševalnim psi (Obala, Ljubljana), pripadniki GRS Tolmin, lovci in drugi domačini. Prav tako so v iskalni akciji sodelovali policisti Generalne policijske uprave, ki so veliko gozdno območje  pregledovali  tudi  s pomočjo brezpilotnega zrakoplova (dron).

Pri tem velja tudi poudariti, da je dosedanje iskanje doslej potekalo na zelo zahtevnem območju v okolici Vojskega, kjer je tudi precej nevarnosti za vse,  ki  so  doslej  sodelovali  v  iskalnih akcijah in so morali biti pri opravljanju nalog zelo previdni in paziti tudi na lastno varnost. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.