Uporabno
1292 ogledov

Sreča za kar 9000 otrok

Tuš pričarajmo nasmeh Tuš
Letošnje poletje bo za marsikoga precej drugačno, kot smo si zamišljali pred nekaj meseci. Veliko se nas pritožuje nad odpovedanimi potovanji, morebitnimi karantenami in splošni negotovosti preden gremo v tujino. Ob tem pa pozabljamo, da je letos pri nas več otrok kot kadarkoli prej, ki si morja in potovanj ne morejo privoščiti.

Korona je tudi marsikateremu otroku prekrižala težko pričakovane načrte. Veliko otrok bo letos počitnice preživelo na betonskih ulicah, marsikateri od njih sploh še ni videl morja. Zato se pri Tušu že 18 let trudijo, da jih čim več dobi priložnost počitnice preživeti na morju, med vrstniki.

V 18. letih pričarali nasmeh kar 9000 otrokom

Tuš pričarajmo nasmeh | Avtor: Tuš Tuš

Pri Tušu dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh poteka že 18 let. V tem času so na počitnice v Mladinsko letovišče in zdravilišče Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču peljali že 9000 otrok. Letos bodo tja odpeljali kar 250 otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Primerne kandidate jim pomagajo izbrati regionalni Centri za socialno delo, socialne službe na Osnovnih šolah in Območna združenja Rdečega križa. Rdeči križ je tudi večletni partner Tuša pri projektu Pričarajmo nasmeh.

"Ne morete si predstavljati, kako srčne in iskrene odzive dobivamo od otrok. Zato jim toliko bolj želimo ponuditi priložnost sprostitve, sprejetosti in povezanosti s sovrstniki. Po izkušnji z ukrepi med epidemijo, šolanjem na daljavo in samoosamo prav vsi potrebujejo počitnice, bolj kot kadarkoli. Še posebej otroci, ki jim je treba nameniti posebno pozornost." - Rdeči križ Slovenije

Za marsikaterega otroka, ki mu tako omogočijo prvi obisk morja, je to hkrati tudi prva priložnost, da se nauči plavanja. V okviru tedenskih počitnic na Debelem rtiču, imajo namreč vsi otroci tudi organizirane tečaje plavanja. Letos jim počitnice in druženje po mesecih negotovosti in samoizolacije, zagotovo še toliko več pomenijo.

Tuš pričarajmo nasmeh | Avtor: Vesna Mikuž, predsednica RKS, Andraž Tuš, Generalni direktor Skupine Tuš Vesna Mikuž, predsednica RKS, Andraž Tuš, Generalni direktor Skupine Tuš

Lažji začetek novega šolskega leta

September se nezadržno bliža in z njim tudi začetek novega šolskega leta. To je za marsikaterega šolarja in njegove starše nov vir skrbi, saj je potrebno ob začetku novega šolskega leta kupiti tudi kup zvezkov, knjig in drugih šolskih potrebščin. Da bi šolarjem olajšali vstop v novo šolsko leto, so pri Tušu letos projekt Pričarajmo nasmeh še razširili. Tako bodo letos kar 400 učencem priskrbeli nujno potrebne šolske potrebščine.

Tuš pričarajmo nasmeh | Avtor: Tuš Tuš

"Zares si želimo, da bomo z našo letošnjo akcijo navdih še komu. Prav je, da si v teh časih pomagamo in da nikoli ne pozabimo na naše najmlajše." - Tuš

Tušev dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh, je v svojih 18. letih obstoja, polepšal poletne počitnice kar 9000 otrok. Z nakupi izdelkov v trgovinah Tuš, lahko k otroškemu nasmehu prispevate tudi vi.