Piskanju naredili konec

Foto: Shutterstock jedilnica Foto: Gregor Katič Nevenka Matelič Nunčič
Sistem označevanja neplačnikov šolskega kosila, ki so ga imeli v celjski osnovni šoli, je bil umaknjen.
Oglej si celoten članek

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je na Twitterju zapisal, da so danes ob 7.30 ravnateljici, ki je zvočno označevala učence, sporočili, da je to nedopustno. "Sistem označevanja je bil umaknjen," je bilo zapisano. Ob tem so dodali, da je na šoli že šolska inšpekcija. Na podlagi njenih ugotovitev bodo nato ukrepali skladno s pristojnostjo, ki jo daje zakon.
Da bo v primeru neodzivnosti ravnateljice ukrepala sama, je včeraj napovedala tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Njen urad sicer že vodi inšpekcijski postopek, katerega ugotovitve bodo znane čez približno en mesec.

Piskalo, če starši niso plačali položnice

Učenci IV. osnovne šole Celje so se morali pred kosilom evidentirati s ključki, ki piskajo, če starši niso plačali položnice. Ravnateljica je včeraj dejala, da sistem deluje, saj imajo na ta način manj dolžnikov, in ni izrazila namere, da bi ga opustila. Starši pa so medtem opozorili na zaznamovanost in diskriminacijo otrok ter spodbujanje socialnega razločevanja in vrstniškega nasilja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 16:47 7. Marec 2014.

    Preberi še enkrat in boš mogoče razumel kaj sem hotel povedat! Žal tega ki je to dal v medije osebno …

  • 15:50 7. Marec 2014.

    to je spet samo en dokaz o morali ljudi, kateri nam krojijo naša življenja, kateri niso nikoli občutili pomanjkanja in …

  • 15:18 7. Marec 2014.

    Parlamentarci pa se veselo nažeravajo za davkoplačevalski denar v njihovi menzi. Seveda, vsi že imajo odrasle otroke, da študirajo in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.