Slovenija
24 ogledov

Piskanju naredili konec

jedilnica
1/2
Shutterstock
Sistem označevanja neplačnikov šolskega kosila, ki so ga imeli v celjski osnovni šoli, je bil umaknjen.

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je na Twitterju zapisal, da so danes ob 7.30 ravnateljici, ki je zvočno označevala učence, sporočili, da je to nedopustno. "Sistem označevanja je bil umaknjen," je bilo zapisano. Ob tem so dodali, da je na šoli že šolska inšpekcija. Na podlagi njenih ugotovitev bodo nato ukrepali skladno s pristojnostjo, ki jo daje zakon.
Da bo v primeru neodzivnosti ravnateljice ukrepala sama, je včeraj napovedala tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Njen urad sicer že vodi inšpekcijski postopek, katerega ugotovitve bodo znane čez približno en mesec.

Piskalo, če starši niso plačali položnice

Učenci IV. osnovne šole Celje so se morali pred kosilom evidentirati s ključki, ki piskajo, če starši niso plačali položnice. Ravnateljica je včeraj dejala, da sistem deluje, saj imajo na ta način manj dolžnikov, in ni izrazila namere, da bi ga opustila. Starši pa so medtem opozorili na zaznamovanost in diskriminacijo otrok ter spodbujanje socialnega razločevanja in vrstniškega nasilja.

Komentarjev 16
  • 4krogci 16:47 07.marec 2014.

    Preberi še enkrat in boš mogoče razumel kaj sem hotel povedat! Žal tega ki je to dal v medije osebno poznam zato pa sem lahko napisal tako kot sem, saj se tako dogaja! Otrok v šoli po cele dneve, mami ...prikaži več po trgovinah, oči pa v gostilni! Vozijo se z zelo dobrimi vozili privoščijo več kot marsikater naš politik potem pa kao nimajo za otroku plačat kosila! In če še hočeš vedet več: otrok je prišel iz šole domov, valda lačen in doma nobenga se je obrnil in šel v šolo kjer je potem pač zapiskalo, saj ni imel več naročenega kosila ker se v preteklosti ni plačevalo! Oprosti ampak jaz takih staršev nebom zagovarjal! In ja tudi sam nisem bil nikol v izobilju, pa vendar sem poskrbel da je bil otrok nahranjen in na toplem pa suhem čeprav oba z ženo nisva imela kaj dati v usta! Se pa povsem strinjam da otroci nebi smeli trpeti zaradi staršev in politike! In ja novinarji dajo vedno samo eno stran zgodbe, drugi strani pa nočejo prisluhnit!

  • Mirna Peč 15:50 07.marec 2014.

    to je spet samo en dokaz o morali ljudi, kateri nam krojijo naša življenja, kateri niso nikoli občutili pomanjkanja in od svoje objesnosti in polnih riti več ne vedo kaj bi se izmišljevali, da bi izpadli pametni in celo pričakujejo ...prikaži več nagrado za svojo inovativnost.... dol z njimi... čas je že...!!!

  • joža 15:18 07.marec 2014.

    Parlamentarci pa se veselo nažeravajo za davkoplačevalski denar v njihovi menzi. Seveda, vsi že imajo odrasle otroke, da študirajo in stanujejo v parlamentarnih stanovanjih in jedo na študentske bone!!!!