Janša obvestilo o odstopu Pivčeve že poslal v DZ

Foto: RTV SLO
Foto: RTV SLO
Po napovedih Pivčevi ni kazalo dobro, a je pred glasovanjem o razrešitvi kar sama podala svoj odstop. Izstopila je tudi iz stranke DeSUS.
Oglej si celoten članek

"Z današnjim dnem smo prišli do zaključka dolgega obdobja medijskih in političnih diskreditacij Aleksandre Pivec, ki je očitno postala moteč element slovenskega političnega prostora. Primer tako načrtnega in pritlehnega rušenja posameznega politika v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo," je na seji državnega zbora, kjer poslanci odločajo o njeni razrešitvi, dejala Aleksandra Pivec.

Že pred sejo je objavila dramatičen zapis, v katerem je obljubila, da bo "grde igre", ki se jih nekateri poslužujejo z namenom, da bi jo odstranili, razkrila pred vsemi poslanci in poslankami.

Slovenija To z enim zadnjih zapisov kot ministrica sporoča svojim političnim krvnikom

"Ko se me umika tudi s funkcije ministrice, zato si organizatorji zaslužite posebno priznanje, davkoplačevalci in volivci pa vpogled v ozadje zakulisne igre, kjer štejejo le osebni interesi, potrebe države in družbe pa so potisnjeni v ozadje," je poudarila Pivčeva.

Spregovorili so tudi v opozicijskih strankah, v LMŠ so poudarili, da bi "v vsaki normalni demokratični državi celotna vlada s tako poraznimi rezultati svojega dela odstopila sama", prav tako tudi ministrica s "tako obsežnim seznamom obtožb".

V SAB pa menijo, da bi morala Pivčeva, "če bi imela vsaj malo političnega občutka", že sama odstopiti, ko so ji poslanci obrnili hrbet.

Pivčeva pa je okrog 16.30 med razpravo podala svojo nepreklicno odstopno izjavo z mesta ministrice. "Iz tega mesta odstopam, ker ne želim, da mi z glasovanjem sodi politika, ki ne sprejema posameznikov, ki si prizadevajo delati dobro za ljudi," je povedala in se opravičila vsem v njenem resorju, kmetom, ribičem in ostalim. Izstopila je tudi iz stranke DeSUS, a dodala, da se ne poslavlja iz politike, temveč išče nove poti.

Janez Janša naj bi obvestilo o odstopu Pivčeve že poslal v DZ, poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 21:35 5. Oktober 2020.

    Z to potezo si je DESUS zadal usodni udarec!! Kdo bo še volil stranko lažnjivcev še posebno,če pride nazaj Erjavec,ki …

  • 20:54 5. Oktober 2020.

    Ko bo narod prečital Gantarja, se bo hodilo zdravnikom z denarnico in ne kartico ZZZS, vsi Počivalškovi podvigi pa so …

  • 18:53 5. Oktober 2020.

    A ni Hojs tudi "nepreklicno" odstopil, al me spomin vara?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.