Slovenija
8484 ogledov

Janša obvestilo o odstopu Pivčeve že poslal v DZ

Aleksandra Pivec RTV SLO
Po napovedih Pivčevi ni kazalo dobro, a je pred glasovanjem o razrešitvi kar sama podala svoj odstop. Izstopila je tudi iz stranke DeSUS.

"Z današnjim dnem smo prišli do zaključka dolgega obdobja medijskih in političnih diskreditacij Aleksandre Pivec, ki je očitno postala moteč element slovenskega političnega prostora. Primer tako načrtnega in pritlehnega rušenja posameznega politika v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo," je na seji državnega zbora, kjer poslanci odločajo o njeni razrešitvi, dejala Aleksandra Pivec.

Že pred sejo je objavila dramatičen zapis, v katerem je obljubila, da bo "grde igre", ki se jih nekateri poslužujejo z namenom, da bi jo odstranili, razkrila pred vsemi poslanci in poslankami.

Aleksandra Pivec Slovenija To z enim zadnjih zapisov kot ministrica sporoča svojim političnim krvnikom

"Ko se me umika tudi s funkcije ministrice, zato si organizatorji zaslužite posebno priznanje, davkoplačevalci in volivci pa vpogled v ozadje zakulisne igre, kjer štejejo le osebni interesi, potrebe države in družbe pa so potisnjeni v ozadje," je poudarila Pivčeva.

Spregovorili so tudi v opozicijskih strankah, v LMŠ so poudarili, da bi "v vsaki normalni demokratični državi celotna vlada s tako poraznimi rezultati svojega dela odstopila sama", prav tako tudi ministrica s "tako obsežnim seznamom obtožb".

V SAB pa menijo, da bi morala Pivčeva, "če bi imela vsaj malo političnega občutka", že sama odstopiti, ko so ji poslanci obrnili hrbet.

Pivčeva pa je okrog 16.30 med razpravo podala svojo nepreklicno odstopno izjavo z mesta ministrice. "Iz tega mesta odstopam, ker ne želim, da mi z glasovanjem sodi politika, ki ne sprejema posameznikov, ki si prizadevajo delati dobro za ljudi," je povedala in se opravičila vsem v njenem resorju, kmetom, ribičem in ostalim. Izstopila je tudi iz stranke DeSUS, a dodala, da se ne poslavlja iz politike, temveč išče nove poti.

Janez Janša naj bi obvestilo o odstopu Pivčeve že poslal v DZ, poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 20
 • kritikus 07:08 06.oktober 2020.

  Kaj je pa Erjavec drugačen od pivčeve,ni da ni bil na vseh položajih,samo ne stran od Korita naredil pa ni nič...............

 • kritikus 07:05 06.oktober 2020.

  Samo neumni upokojenci volijo DESUS saj je največja sramota v državi,ker je polovica upokojencev pod pragom revščine!! Bravo tako je,penzije se dvigajo za 12€ na leto,za tiste ki imajo 0koli 600€,5let rabiš za dvig 90€,nobeden ne bo dočakal 1000€ živ,poslušamo ...prikaži več pa samo o miljonih,sramota,KDO sploh rabi Desus,kaj pa sploh naredi za ljudi,razen za svojo rit,dol z njimi,za 10€ na leto jih ne rabi nobeden !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 21:35 05.oktober 2020.

  Z to potezo si je DESUS zadal usodni udarec!! Kdo bo še volil stranko lažnjivcev še posebno,če pride nazaj Erjavec,ki je upokojencem lagal več kot desetletje!! Samo neumni upokojenci volijo DESUS saj je največja sramota v državi,ker je polovica upokojencev ...prikaži več pod pragom revščine!! Pivčevo so odpikali za 2 dl. terana in eno krajnsko klobaso medtem,ko po tekočem traku družini Jankovič odpisujejo dolgove in davke sedaj so jih začeli odpiševati tudi Pavčku in tako počasi celotnemu forumu 21!! Mi nismo

Sorodne novice