Po CNN za Žurnal24

Foto: Žurnal24grafika
Foto: Žurnal24grafika
Stephen Pope. Komentator v prispevku, ki Sloveniji napoveduje možnost bankrota, trdil, kar ne drži.
Oglej si celoten članek

V prispevku, ki je govoril o Sloveniji kot o najverjetnejši naslednji domini evroobmočja, je Stephen Pope dejal, da je problem Slovenije velik bančni sektor glede na BDP, kar pa ne drži. Povprečje v Evropski uniji (EU) je 350 odstotkov, Slovenija pa je na 18. mestu med 27 državami EU in naš bančni sektor je več kot pol manjši od povprečja EU.

Ne glede na statistiko ...

Pope, sicer ustanovitelj podjetja Spotlight Ideas, je za Žurnal24 pojasnil, da je ne glede na to statistiko slovensko gospodarstvo preveč odvisno od bank; te imajo veliko slabih posojil in ne morejo posojati gospodarstvu, ki je preveč usmerjeno v bazično industrijo.

Dodal je, da je vlada zelo sramežljiva pri razkrivanju podrobnosti glede reševanja bančnega sistema in da je hudič vedno v podrobnostih.

Od vlade nič konkretnega

"Vlada daje zelo pomirjajoče politične izjave, vlagatelje pa zanima konkretno, kakšni ukrepi so predvideni v naslednjih dveh, treh mesecih. Hudič je res v podrobnostih in vlagatelji zahtevajo podrobnosti. Od sprejetja zakona o slabi banki na primer o podrobnostih, torej kdaj in kaj se bo v praksi zgodilo, ne vemo še nič," meni finančni analitik Andraž Grahek, ki je sicer prepričan, da je primerjava Slovenije s Ciprom neumnost.

"Je pa res, da je slovensko gospodarstvo preveč odvisno od bank in industrija potrebuje podporo bank," se strinja s Popom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:42 5. April 2013.

    Tukaj se dogaja novodobna oblika okupiranja držav. Ne več s tanki ampak prek uničenja gospodarstva in nepojemljivega zadolževanja. Čez kakšnih …

  • 09:05 5. April 2013.

    Koga bomo tožili,če pa je to naročilo vlade kaj morajo sedaj domači tisk pisati v zagovor vlade.Nobena vlada ne želi,da …

  • 09:04 5. April 2013.

    Če se ne bi zadolževali nam takšna medijska vojna proti nam ne bi nič škodovala. <br />Ne razumem pa, zakaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.