Po vseh težavah Arnes še tarča dveh napadov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Z Arnesa so sporočili, da so danes zjutaj zaznali napad DDoS na Arnes učilnice.
Oglej si celoten članek

Zaradi jutranjega napada DDoS na Arnes učilnice za kratek čas niso bile dostopne, so sporočili z Arnesa. "Šlo je za 15-minutni izpad okoli 8. ure zjutraj, v času največjih obremenitev. Novih težav ne pričakujemo," so sporočili. 

Težav pa s tem danes še ni bilo konec. Kot so malo pred 11. uro sporočili, so blokirali že drugo napad DDoS danes. "Učilnice delujejo odzivno," so ob tem zapisali.

Arnes je sicer v prvih dveh dneh tega tedna imel kar nekaj težav z delovanjem spletnih učilnic. Direktor Arnesa Marko Bonač je v Odmevih na TV Slovenija pojasnil, da je bila številka tistih, ki so dostopali v ponedeljek do spletnih učilnic, kar štirikrat višja, kot je bil vrh spomladi. "To pomeni, da se je veliko učiteljev izobrazilo. Poleg tega je tudi oprema, ki smo jo vgradili v ponedeljek, prišla šele konec tedna zaradi dolgih dobavnih rokov. To je bil vzrok zamude," je pojasnil. V torek jim jo je nato zagodel bug v odprtokodnem sistemu. 

Spletne učilnice Direktor Arnesa se je opravičil, ob tem so mu na oči prišle solze

Spomnimo, da je šolanje na daljavo marsikoga presenetilo tudi, ker je bilo v državnem načrtu o ukrepanju ob epidemiji covid-19 predvideno šele v sklopu rdeče faze, a se je vlada odločila, da bomo otroke od 6. razreda osnovne šole naprej šolali že prej. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 03:07 22. Oktober 2020.

    *** kreditno financiranje *** ponudbo v roku 24 ur po obrestni meri 3%. Nujna gotovinska posojila 100% zajamcena E-naslov: infos.kredit700@gmail.com …

  • 16:24 21. Oktober 2020.

    [ DDoS ... napad ] Zelo težko tole kupim.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.