Slovenija
1127 ogledov

Po vseh težavah Arnes še tarča dveh napadov

Profimedia
Z Arnesa so sporočili, da so danes zjutaj zaznali napad DDoS na Arnes učilnice.

Zaradi jutranjega napada DDoS na Arnes učilnice za kratek čas niso bile dostopne, so sporočili z Arnesa. "Šlo je za 15-minutni izpad okoli 8. ure zjutraj, v času največjih obremenitev. Novih težav ne pričakujemo," so sporočili. 

Težav pa s tem danes še ni bilo konec. Kot so malo pred 11. uro sporočili, so blokirali že drugo napad DDoS danes. "Učilnice delujejo odzivno," so ob tem zapisali.

Arnes je sicer v prvih dveh dneh tega tedna imel kar nekaj težav z delovanjem spletnih učilnic. Direktor Arnesa Marko Bonač je v Odmevih na TV Slovenija pojasnil, da je bila številka tistih, ki so dostopali v ponedeljek do spletnih učilnic, kar štirikrat višja, kot je bil vrh spomladi. "To pomeni, da se je veliko učiteljev izobrazilo. Poleg tega je tudi oprema, ki smo jo vgradili v ponedeljek, prišla šele konec tedna zaradi dolgih dobavnih rokov. To je bil vzrok zamude," je pojasnil. V torek jim jo je nato zagodel bug v odprtokodnem sistemu. 

Spletne učilnice Slovenija Direktor Arnesa se je opravičil, ob tem so mu na oči prišle solze

Spomnimo, da je šolanje na daljavo marsikoga presenetilo tudi, ker je bilo v državnem načrtu o ukrepanju ob epidemiji covid-19 predvideno šele v sklopu rdeče faze, a se je vlada odločila, da bomo otroke od 6. razreda osnovne šole naprej šolali že prej. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Financial
    Financial 03:07 22.oktober 2020.

    *** kreditno financiranje *** ponudbo v roku 24 ur po obrestni meri 3%. Nujna gotovinska posojila 100% zajamcena E-naslov: infos.kredit700@gmail.com WhatsApp: +33 7 55 17 86 25 Hvala vam ...prikaži več Hvala vam

  • Avatar DagobahCitizen
    DagobahCitizen 16:24 21.oktober 2020.

    [ DDoS ... napad ] Zelo težko tole kupim.