Počivalšek na prostosti. Sedež NPU zapustil brez komentarja.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kaj so našli na ministrovem domu, še ni znano.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali že včeraj v večernih urah, so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zaključili hišno preiskavo v prostorih ministrstva za gospodarstvo, kjer so iskali dokaze za sum kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev. Zdravka Počivalška so zatem izpustili na prostost. Sedež NPU je zapustil brez komentarja, so danes zjutraj poročali novinarji portala 24 ur. 

Kot so zapisali na ministrovem Facebook profilu, je Počivalšek v preiskavi polno sodeloval, želi pa si, da bi se nabava opreme preiskala "hitro, strokovno neoporečno in brez očitne politične motivacije". Organom pregona bo za pojasnila na voljo tudi v prihodnje, so zatrdili.

Po navedbah portala necenzurirano.si je poleg ministra med osumljenimi tudi Andreja Potočnik, nekdanja poslanka SMC, ki je sodelovala pri dogovorih z dobavitelji zaščitne opreme. 

Preiskovalci so bili včeraj tudi na sedežu Zavoda RS za blagovne rezerve, kjer so opravili pogovor z bivšim direktorjem Antonom Zakrajškom in podpisnikom pogodbe s podjetjem Geneplanet Alojzom Černetom

dezurni@zurnal24.si

Pismo Tako se je na današnje dogodke odzval Janez Janša

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 13:49 1. Julij 2020.

    Tisti na NPU si lahko začnejo iskati nove službe

  • 10:22 1. Julij 2020.

    Glatkoumje še vedno podpira Zdravca, morda imate tudi vi, neposredne koristi. Ampak,pozor, ne gre se za Zdravca, gre se za …

  • 10:20 1. Julij 2020.

    Zdravc je ze 4 dni vedel da bo preiskava. tole je bil sov za narod. Hojsek je bil zrtvovan za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.