Slovenija
1919 ogledov

Počivalšek na prostosti. Sedež NPU zapustil brez komentarja.

interpelacija Zdravko Počivalšek Saša Despot
Kaj so našli na ministrovem domu, še ni znano.

Kot smo poročali že včeraj v večernih urah, so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zaključili hišno preiskavo v prostorih ministrstva za gospodarstvo, kjer so iskali dokaze za sum kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev. Zdravka Počivalška so zatem izpustili na prostost. Sedež NPU je zapustil brez komentarja, so danes zjutraj poročali novinarji portala 24 ur. 

Kot so zapisali na ministrovem Facebook profilu, je Počivalšek v preiskavi polno sodeloval, želi pa si, da bi se nabava opreme preiskala "hitro, strokovno neoporečno in brez očitne politične motivacije". Organom pregona bo za pojasnila na voljo tudi v prihodnje, so zatrdili.

Po navedbah portala necenzurirano.si je poleg ministra med osumljenimi tudi Andreja Potočnik, nekdanja poslanka SMC, ki je sodelovala pri dogovorih z dobavitelji zaščitne opreme. 

Preiskovalci so bili včeraj tudi na sedežu Zavoda RS za blagovne rezerve, kjer so opravili pogovor z bivšim direktorjem Antonom Zakrajškom in podpisnikom pogodbe s podjetjem Geneplanet Alojzom Černetom

dezurni@zurnal24.si

Janez Janša Pismo Slovenija Tako se je na današnje dogodke odzval Janez Janša
 

Komentarjev 10
  • silvo82 13:49 01.julij 2020.

    Tisti na NPU si lahko začnejo iskati nove službe

  • Ender3 10:22 01.julij 2020.

    Glatkoumje še vedno podpira Zdravca, morda imate tudi vi, neposredne koristi. Ampak,pozor, ne gre se za Zdravca, gre se za preprečevanje korupcije in kriminala, ki ga on pooseblja.

  • jakec1575 10:20 01.julij 2020.

    Zdravc je ze 4 dni vedel da bo preiskava. tole je bil sov za narod. Hojsek je bil zrtvovan za lepo sliko, travner pa tudi. Z odstopom so hoteli ustvariti udbovski cunamij, ki je porpadel. Jajo je udba in bnd. ...prikaži več pri tej vladi se lepo ucimo vsega politicnega arsenala Jajota. Po tej vladi bomo volivici izobrazeni in izkuseni macki. Nihce nas ne bo mogel vec tako nategniti, kot nas nateguje jajo vsak dan.