Slovenija
20486 ogledov

Tako se je na današnje dogodke odzval Janez Janša

Janez Janša Saša Despot
Motijo ga predvsem politične zlorabe postopkov, sodniki na strankarskih zborovanjih, nepotizem in splošna politizacija dela represivnih organov, ki onemogočajo normalno delovanje parlamentarne demokracije v državi.

Konkretnega postopka ne komentira

Premier Janez Janša se je odzval na današnje dogodke, a zapisal, da konkretnega preiskovalnega postopka zoper ministra Zdravka Počivalška ne komentira. "Če gre za podobne obtožbe, kot so se pojavljajle v interpelaciji nekaterih strank skrajne levice, jih je vlada argumentirano zavrnila že v odgovoru nanjo, državni zbor pa jih je prav tako zavnil s prepričljivo večino," je dodal.

Ga pa motijo dvojna merila pri izboru prioritet NPU, tožilstva in sodstva, saj da je očitno, "da so pri določitvi prioritet pri vseh treh institucijah že dolgo v ospredju politične simpatije ter medijski pritiski in ne teža suma kaznivih dejanj oziroma oškodovanja premoženja ali javnih koristi".

Meni, da je hišna preiskava pri ministru potekala prav zato, saj da postopki nabav zaščitne in medicinske opreme niso stari niti štiri mesece in mnogi niti še niso zaključeni. 

Opazil je številne druge nepravilnosti

Omenil je tudi preplačane žilne opornice, delo javne RTV Slovenije, ki da je "nabavam zaščitne opreme v času pandemije namenila štiri preiskovalne oddaje, številnim deset milijonskim dokazanim oškodovanjem države pa niti ene", pranje denarja za Iran ...

Prav tako po njegovih besedah ni "nobenih resnih ovadb ali obtožnic zoper lastnike Dela, Dnevnika, Nedeljskega Dnevnika ali Večera, čeprav so predali preiskovalcev polni konkretnih dokazov, spletne strani pa polne objavljenih škodljivih pogodb in aneksov, preko katerih se te delavnice gnilih novic napajajo iz denarja davkoplačevalcev".

Kot je še zapisal, je "naša dolžnost in skrajni čas, da zagotovimo dosledno spoštovanje ustave in zakonov ter enaka merila za vse".

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 44
  • Žurnalček 11:58 01.julij 2020.

    Problem je samo v temu , da Pleško ne verjame v sto stvari , mi državljani Slovenije pa ne verjamemo samo Pleškotu !

  • Janez_53 09:29 01.julij 2020.

    JANŠA, TI SI PRVI, KI BI MORAL BITI VZGLED SPOŠTOVANJA ZAKONOV, POTEM ŠELE BI LAHKO KAZAL NA DRUGE! Se spomniš izigravanja sodišč, nesprejemanja pošte, "okvare akumulatorja" itd. itd. Vse z namenom, doseči zastaranje zadev.

  • johan12 09:25 01.julij 2020.

    Gospod Glanzkopf, ali ni ves ta cirkus okoli Počivalška (mimogrede dobro ste ga izkoristili za tudi vaše barabije) namenjen temu da se spreobrne pozornost nad vašo prodajo državne Planet TV Madžarom? Kako je potekal razpis ne vemo?