Slovenija
13415 ogledov

Tanja Fajon: "Pozivam Janšo, naj odstopi!"

Tanja Fajon Saša Despot
Želi si, da odstopi celotna vlada.

"Hojs z očitki le preusmerja pozornost"

"To, kar se danes dogaja, je zaskrbljujoče, namesto da bi se vlada ukvarjala z reševanjem problemov ljudi, se moramo ukvarjati s kriminalnimi posli, ki segajo v vrh vlade," je v izjavi za javnost pojasnila predsedujoča stranki SD, Tanja Fajon. Dodala je, da imamo v Sloveniji dober nacionalni preiskovalni urad in policijo, zato "ni prav, da se jim preprečuje delo". Minister Hojs po njenem mnenju z očitki le preusmerja pozornost, saj da želi prikriti kriminalne posle. 

"Zadržan minister Počivalšek. Odstop ministra Hojsa. Odstop Travnerja. Vse to je dokaz, da ta vlada ne more več delovati. Nima ne politične in ne moralne odgovornosti, da nadaljuje delo," je dejala.

Odstop jo je presenetil

"Zato pozivam Janeza Janšo, da odstopi, da odstopi celotna vlada in da priložnost novi vladi, ki bo začela delati, pridobila zaupanje ljudi in reševala težave," je poudarila.

Je pa priznala, da jo je Hojsov odstop presenetil, a je vseeno zadovoljna zaradi njegove odločitve. "Moja domneva je, da jim ni uspelo prikriti ali ustaviti hišnih preiskav,  zato se jim je porušila 'hišica iz kart'," je pojasnila. Na očitke, da je njihova stranka vpletena v zaroto, kot je dopoldan očital Hojs, pa je odvrnila, da so "izgovori zelo neresni, preusmerjanje pozornosti".

Predloga Alenke Bratušek, da opozicija zdaj stopi skupaj in poskusi dobiti glasove za konstruktivno nezaupnico, ne zavrača - se ji pa zdi, da bi bile predčasne volitve boljša možnost.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 65
  • Gandolf 10:46 11.december 2020.

    Fafajonka pojdi Bruxel

  • silvester1 10:43 04.julij 2020.

    fajonka.daj ti odstopi.že ko začneš govoriti delaš škodo Sloveniji

  • stefan50 12:04 03.julij 2020.

    Ta politična podgana uvožena bi rada še naprej uvažala imigrante in slovence izgnala iz države,TEMU JE POTREBNO NAREDITI KONEC ZA VSE VEČNE CAJTE....FAJONKA ZGUBI SE OD KJE SI PRIŠLA....

Sorodne novice