Poiščite streho nad glavo

Foto: Žurnal24 Danes je vsa Slovenija obarvana v rumeno. (Foto: Žurnal24)
Rumeni alarm. Danes velja izkoristiti dopoldanske in zgodnje popoldanske urice, saj bo popoldne treba iskati zavetje pred ponekod močnimi nalivi s točo. Zavarujte tudi premoženje.
Oglej si celoten članek

Po sončnem dopoldnevu vremenoslovci čez dan napovedujejo razvoj kopaste oblačnosti in krajevnih neviht. Ponekod bodo možne tudi posamezne močnejše nevihte z lokalnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra.

Danes tako na vseevropskem meteorološkem opozorilnem sistemu Meteoalarm za celotno ozemlje Slovenije velja rumeni alarm.

Že včeraj so bili ponekod po Sloveniji močnejši nalivi s točo. Voda je zalivala tudi kleti, večje škode pa k sreči ni povzročila.

V prihodnjih dneh bolj stabilno
"V prihodnjih dneh bo približno tako toplo kot zdaj, nevihtna aktivnost se bo nekoliko umirjala. V ponedeljek še lahko pričakujemo popoldanske nevihte, redkeje še v torek, v sredo pa sploh ne," je o vremenu v prihodnjem tednu za zurnal24.si povedal Andrej Velkavrh, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje.

Konec tedna spet nevihte
Že v četrtek se nam spet obetajo krajevne plohe, je še dodal Velkavrh. "Ob koncu tedna pa kaže na vpliv oslabljene fronte. Predvsem v soboto in nedeljo bo več oblačnosti in več možnosti za kakšno ploho in nevihto. Kako izrazit bo ta proces, pa bomo še videli," je sklenil.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.