Slovenija
21 ogledov

Poiščite streho nad glavo

Danes je vsa Slovenija obarvana v rumeno. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Rumeni alarm. Danes velja izkoristiti dopoldanske in zgodnje popoldanske urice, saj bo popoldne treba iskati zavetje pred ponekod močnimi nalivi s točo. Zavarujte tudi premoženje.

Po sončnem dopoldnevu vremenoslovci čez dan napovedujejo razvoj kopaste oblačnosti in krajevnih neviht. Ponekod bodo možne tudi posamezne močnejše nevihte z lokalnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra.

Danes tako na vseevropskem meteorološkem opozorilnem sistemu Meteoalarm za celotno ozemlje Slovenije velja rumeni alarm.

Že včeraj so bili ponekod po Sloveniji močnejši nalivi s točo. Voda je zalivala tudi kleti, večje škode pa k sreči ni povzročila.

V prihodnjih dneh bolj stabilno
"V prihodnjih dneh bo približno tako toplo kot zdaj, nevihtna aktivnost se bo nekoliko umirjala. V ponedeljek še lahko pričakujemo popoldanske nevihte, redkeje še v torek, v sredo pa sploh ne," je o vremenu v prihodnjem tednu za zurnal24.si povedal Andrej Velkavrh, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje.

Konec tedna spet nevihte
Že v četrtek se nam spet obetajo krajevne plohe, je še dodal Velkavrh. "Ob koncu tedna pa kaže na vpliv oslabljene fronte. Predvsem v soboto in nedeljo bo več oblačnosti in več možnosti za kakšno ploho in nevihto. Kako izrazit bo ta proces, pa bomo še videli," je sklenil.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.