Polena, ki so nam jih zmetali pod noge, bomo zmetali v peč in jih zakurili

Foto: Anže Petkovšek Sedež LMŠ Marjan Šarec Foto: Anže Petkovšek Marjan Šarec Foto: Anže Petkovšek Sedež LMŠ Marjan Šarec
V Listi Marjana Šarca vsi po vrsti poudarjajo, da so z rezultati zadovoljni in so zadnje trdo garali.
Oglej si celoten članek

Marjan Šarec, ki je rezultate spremljal v ločenem prostoru, le z najožjim vodstvom liste, je v prvi izjavi za medije že čestital Janši za zmago, na vprašanje glede sestavljanja vladne koalicije pa je dejal: "Mi ne bomo klicali prvi, bomo pa počakali klic."

Na vprašanje, ali se bo odzval morebitnemu povabilu na kavo, pa je dejal: "Če bomo klic prejeli, kavo spiti ni problem, povedali pa bomo tisto, kar smo že večkrat povedali."

Foto: Anže Petkovšek Marjan Šarec "Najmanj kar si želimo, so še ene volitve v zelo kratkem času."

Takoj po krajši izjavi Šarca je v sosednji sobi vse kandidate za poslance nagovoril Igor Žavbi, podpredsednik LMŠ, ki je povedal, da se lahko rezultata veselijo, kako pa bo z novo vlado, pa bodo še videli. "Predvidevamo, da SDS ne bo uspelo, potem smo verjetno na vrsti mi. Najmanj kar si želimo, so še ene volitve v zelo kratkem času. Delali bomo na tem, da do njih ne pride," je v nagovoru povedal Žavbi, ki si je vsem zahvalil za sodelovanje v kampanji. Šarec je o možnosti vnovičnih volitev povedal, da je v politiki vse mogoče.

"Mislim, da smo bili fer igralci, brez podtikanj in slabih namenov. Tista polena, ki so nam jih zmetali pod noge, bomo zmetali v peč in si z njimi zakurili," je svoj nagovor končal podpredsednik LMŠ, ki so mu zbrani odgovorili z bučnim aplavzom in glasnimi vzkliki. Aplavz je bil celo glasnejši kot tisti ob razglasitvi vzporednih rezultatov. Med razglasitvijo je bilo sicer opaziti največ začudenih odzivov ob razglasitvi rezultatov Levice.

Prvi odzivi Šarca Računam, da bomo sestavljali vlado. Če bi šli z Janšo, ne bi bili verodostojni

Foto: Anže Petkovšek Sedež LMŠ Nazdravljali z vodo

Kanidati in podporniki posebej niso nazdravili, le z vodo v plastenki, na katerih je motiv stranke.

Nataša Trček, ena izmed najvidnejših kandidatk za poslanko na listi LMŠ, je takoj po razglasitvi vzporednih rezultatov povedala, da so izredno zadovoljni z rezultatom. Stranka se je namreč prvič udeležila volitev, brez velikih sredstev, le z lastnim delom: "Ponosni smo, kar smo dosegli," je navedla Trček in dodala, da sestave koalicije gotovo ne bo lahka, saj se je v parlament uvrstilo veliko število strank.

Kaj pričakujejo v listi od jutrišnjega dne? "Vse te glasove, ki so nam bili zaupani, moramo zdaj upravičiti," je povedala podpredsednica liste Jerca Korče, ki je tako kot ostali, povedala, da je z rezultatov več kot zadovoljna.

"Kaže nam, da bomo dobili 13 poslancev, jaz živim na hišni številki 13 in to bo 13. vlada!"

Pred drugo izjavo ta večer se je Šarec še pošalil, da niso živčni ob štetju glasov, saj jih vendarle ne štejejo oni. "Kaže nam, da bomo dobili 13 poslancev, jaz živim na hišni številki 13 in to bo 13. vlada!"

O morebitnem sestavljenju vlade je Šarec navedel, da bo še pestro. Šarec je v drugi izjavi še enkrat ponovil, da v koalicijo s SDS ne bodo šli. "Nas se ne da kupiti. Mi smo to že povedali in te obljube ne moremo prelomiti." Poudaril je, da je treba dati času čas. Najprej naj relativni zmagovalec poskusi s sestavljanjem vlade. "Potem bomo videli, kaj se bo zgodilo. V demokracijah se potem da priložnost drugemu. Mi bi poskusili sestaviti sredinsko vlado," je povedal Šarec.  

Sam bo položaj zapustil, ko bo znano, ali je bil izvoljen za poslanca. "Gre za avtomatizem," je odgovoril Šarec in dodal, da občino zapušča v boljšem stanju, kot jo je prejel. "Jutri ob pol sedmih bom na delovnem mestu kot vedno in potem bo dan pokazal, kako se bodo stvari razvijale," je dejal. 

Volitve 2018 Koga vse mora Janša prepričati, da bo lahko vladal

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:03 4. Junij 2018.

    Svetujem jim, da se ustavijo s komentarji, "kako so trdo garali", ker se NIHČE od njih še ni spotil od …

  • Hi5
    23:03 3. Junij 2018.

    Kekec od Šarca

  • 21:44 3. Junij 2018.

    kdo je volil tega šarca, hmm, res mi ni jasno, ampak res, ker on je pa res z eno besedo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.