Slovenija
2246 ogledov

Polena, ki so nam jih zmetali pod noge, bomo zmetali v peč in jih zakurili

Marjan Šarec
1/3
Anže Petkovšek Sedež stranke LMŠ na dan predčasnih volitev v držvni zbor v Kamniku.
V Listi Marjana Šarca vsi po vrsti poudarjajo, da so z rezultati zadovoljni in so zadnje trdo garali.

Marjan Šarec, ki je rezultate spremljal v ločenem prostoru, le z najožjim vodstvom liste, je v prvi izjavi za medije že čestital Janši za zmago, na vprašanje glede sestavljanja vladne koalicije pa je dejal: "Mi ne bomo klicali prvi, bomo pa počakali klic."

Na vprašanje, ali se bo odzval morebitnemu povabilu na kavo, pa je dejal: "Če bomo klic prejeli, kavo spiti ni problem, povedali pa bomo tisto, kar smo že večkrat povedali."

Marjan Šarec | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Najmanj kar si želimo, so še ene volitve v zelo kratkem času."

Takoj po krajši izjavi Šarca je v sosednji sobi vse kandidate za poslance nagovoril Igor Žavbi, podpredsednik LMŠ, ki je povedal, da se lahko rezultata veselijo, kako pa bo z novo vlado, pa bodo še videli. "Predvidevamo, da SDS ne bo uspelo, potem smo verjetno na vrsti mi. Najmanj kar si želimo, so še ene volitve v zelo kratkem času. Delali bomo na tem, da do njih ne pride," je v nagovoru povedal Žavbi, ki si je vsem zahvalil za sodelovanje v kampanji. Šarec je o možnosti vnovičnih volitev povedal, da je v politiki vse mogoče.

"Mislim, da smo bili fer igralci, brez podtikanj in slabih namenov. Tista polena, ki so nam jih zmetali pod noge, bomo zmetali v peč in si z njimi zakurili," je svoj nagovor končal podpredsednik LMŠ, ki so mu zbrani odgovorili z bučnim aplavzom in glasnimi vzkliki. Aplavz je bil celo glasnejši kot tisti ob razglasitvi vzporednih rezultatov. Med razglasitvijo je bilo sicer opaziti največ začudenih odzivov ob razglasitvi rezultatov Levice.

Sedež LMŠ Marjan Šarec Prvi odzivi Šarca Volitve 2018 Računam, da bomo sestavljali vlado. Če bi šli z Janšo, ne bi bili verodostojni

Sedež LMŠ | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Nazdravljali z vodo

Kanidati in podporniki posebej niso nazdravili, le z vodo v plastenki, na katerih je motiv stranke.

Nataša Trček, ena izmed najvidnejših kandidatk za poslanko na listi LMŠ, je takoj po razglasitvi vzporednih rezultatov povedala, da so izredno zadovoljni z rezultatom. Stranka se je namreč prvič udeležila volitev, brez velikih sredstev, le z lastnim delom: "Ponosni smo, kar smo dosegli," je navedla Trček in dodala, da sestave koalicije gotovo ne bo lahka, saj se je v parlament uvrstilo veliko število strank.

Kaj pričakujejo v listi od jutrišnjega dne? "Vse te glasove, ki so nam bili zaupani, moramo zdaj upravičiti," je povedala podpredsednica liste Jerca Korče, ki je tako kot ostali, povedala, da je z rezultatov več kot zadovoljna.

"Kaže nam, da bomo dobili 13 poslancev, jaz živim na hišni številki 13 in to bo 13. vlada!"

Pred drugo izjavo ta večer se je Šarec še pošalil, da niso živčni ob štetju glasov, saj jih vendarle ne štejejo oni. "Kaže nam, da bomo dobili 13 poslancev, jaz živim na hišni številki 13 in to bo 13. vlada!"

O morebitnem sestavljenju vlade je Šarec navedel, da bo še pestro. Šarec je v drugi izjavi še enkrat ponovil, da v koalicijo s SDS ne bodo šli. "Nas se ne da kupiti. Mi smo to že povedali in te obljube ne moremo prelomiti." Poudaril je, da je treba dati času čas. Najprej naj relativni zmagovalec poskusi s sestavljanjem vlade. "Potem bomo videli, kaj se bo zgodilo. V demokracijah se potem da priložnost drugemu. Mi bi poskusili sestaviti sredinsko vlado," je povedal Šarec.  

Sam bo položaj zapustil, ko bo znano, ali je bil izvoljen za poslanca. "Gre za avtomatizem," je odgovoril Šarec in dodal, da občino zapušča v boljšem stanju, kot jo je prejel. "Jutri ob pol sedmih bom na delovnem mestu kot vedno in potem bo dan pokazal, kako se bodo stvari razvijale," je dejal. 

Volitve 2018, volilno soočenje Volitve 2018 Koga vse mora Janša prepričati, da bo lahko vladal
Komentarjev 3
 • Avatar AtaAufbiks
  AtaAufbiks 18:03 04.junij 2018.

  Svetujem jim, da se ustavijo s komentarji, "kako so trdo garali", ker se NIHČE od njih še ni spotil od dela! (Razen če jim je crknila klima v pisarni!)

 • Hi5 23:03 03.junij 2018.

  Kekec od Šarca

 • praufo 21:44 03.junij 2018.

  kdo je volil tega šarca, hmm, res mi ni jasno, ampak res, ker on je pa res z eno besedo "kr edn" ... njegova retorika pred volitvam je bila "treba je", "moramo urediti", ... vse je tako splošno, da bolj ...prikaži več ne more biti in spet nekdo za mešanje kakca v parlametnu, ker nima pojma o pojmu ... kje pa on vidi polena ali kdor koli, pa res ne vem, je pa dosegel lep rezulat ampak to je pač butalski slovenistan