Volitve 2018
4274 ogledov

Koga vse mora Janša prepričati, da bo lahko vladal

Volitve 2018, volilno soočenje Anže Petkovšek
Janez Janša ima pred sabo težko nalogo.

Če bodo predsednik strank držali obljubo, da z Janezom Janšo ne gredo v vlado, ta ne bo mogel sestaviti vlade. Janša je dal sicer v predvolilnih soočenjih večkrat jasno vedeti, da je ponedeljek po volitvah nov dan, ko zmagovalca volitev pokličejo tudi tisti, ki so prej govorili drugače. 

 | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Skupaj z NSi Janša po rezultatih vzporednih volitev zbere 32 glasov, če bi se pridružil še SNS, ki naj bi prav tako prišel v parlament, pa je to 36 glasov.

Tudi če bi si premislil Karl Erjavec, ne bi bilo dovolj za minimalno večino v parlamentu, saj naj bi imel Desus po novem le pet poslancev. 

Janša bi moral za sodelovanje v vladi prepričati še Alenko Bratušek, Marjana Šarca, Mira Cerarja ali Luko Mesca.

Če Janši vlade ne uspe sestaviti, bo imel tudi Marjan Šarec težko delo. Brez Levice bo težko sestavil vlado, z njo pa težko uskladil svoj program. V vlado bo tako moral (poleg SD, Desusa, Stranke Alenke Bratušek) povabiti bodisi Levico bodisi NSi. Levica z NSi v vlado noče, glavni tajnik NSi Robert Ilc je dejal, da se bodo, če Janša ne bo mogel sestaviti vlade, pogovarjali z vsemi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar MS
    MS 09:57 04.junij 2018.

    www.mladina.si/108659/j-j-ne-hvala

  • Avatar MS
    MS 09:27 04.junij 2018.

    Nekoč: ==> Zevs je Tantalu naložil grozno, večno kazen. Privezal ge je na sredino reke in poskrbel, da je bil večno žejen. Kadarkoli se je sklonil do vode da bi se odžejal, se je ta umaknila. Prav tako je nad ...prikaži večd njim raslo drevo s čudovitimi plodovi, ki mu jih je veter umaknil vsakič, ko je segel po njih. Danes: ==> Janez Janša, ki bo prvi dobil mandat za sestavo vlade, nima glede na stališča pred in prve odzive po glasovanju nobenih možnosti za uspeh! Janša je očitno novodobni Tantal !!!