Policija je obravnavala osem primerov ponarejenih covid potrdil

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Šlo je za uporabo v notranjosti države kot tudi na državni meji.
Oglej si celoten članek

Od sobote, 11. decembra do petka, 17. decembra, so policisti ob opravljanju rednih nalog opravili nadzore na 10.081 krajih glede izvajanja določb vladnih odlokov, kar znaša tri odstotke več kot teden poprej, je danes na novinarski konferenci pojasnil višji policijski svetnik na Generalni policijski upravi Tomaž Pečjak.

Od tega je bilo 147 prejetih prijav domnevnih kršitev odlokov s strani občanov. V večini obravnavanih primerov je šlo za preverjanje skladnosti ravnanj z začasnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19, pri tem pa so policisti izrekli 78 opozoril po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije in izdali 15 plačilnih nalogov.

V treh primerih je bil predlog podan pristojnemu inšpekcijskemu organu.

Mejni prehodi: 3 primeri ponarejenih potrdil

Od 6. do 13. decembra so na mejnih prehodih obravnavali 3 primere ponarejenih covidnih potrdil, ugotovljen je bil sum kaznivega dejanja ponarejanja listin. V notranjosti države so policisti obravnavali 5 primerov izkazovanja s ponarejenimi potrdilom o cepljenju ali potrdilom o testiranju, v 2 primerih pa obravnavali sum kaznivega dejanja samovolje.

Od sobote, 11. decembra, do petka, 17. decembra je bilo na državnih mejah izdanih 140 izjav o napotitvi v karanteno na domu, kar je 6 odstotkov manj kot teden prej, je pojasnil Pečjak. Od tega je bilo vročenih 131 izjav o napotitvi v karanteno na domu za polnoletne in 9 za mladoletne osebe. Glede na države prihoda je bilo največ napotitev v karanteno na domu izročeno za osebe, ki so pripotovale iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Kosova in Albanije.

Policisti so na mejnih prehodih zavrnili vstop v državo 17 osebam, ki niso izpolnjevale pogojev za vstop ali tranzit čez državo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.