Slovenija
983 ogledov

Policija je obravnavala osem primerov ponarejenih covid potrdil

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Profimedia
Šlo je za uporabo v notranjosti države kot tudi na državni meji.

Od sobote, 11. decembra do petka, 17. decembra, so policisti ob opravljanju rednih nalog opravili nadzore na 10.081 krajih glede izvajanja določb vladnih odlokov, kar znaša tri odstotke več kot teden poprej, je danes na novinarski konferenci pojasnil višji policijski svetnik na Generalni policijski upravi Tomaž Pečjak.

Od tega je bilo 147 prejetih prijav domnevnih kršitev odlokov s strani občanov. V večini obravnavanih primerov je šlo za preverjanje skladnosti ravnanj z začasnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s covid-19, pri tem pa so policisti izrekli 78 opozoril po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije in izdali 15 plačilnih nalogov.

V treh primerih je bil predlog podan pristojnemu inšpekcijskemu organu.

Mejni prehodi: 3 primeri ponarejenih potrdil

Od 6. do 13. decembra so na mejnih prehodih obravnavali 3 primere ponarejenih covidnih potrdil, ugotovljen je bil sum kaznivega dejanja ponarejanja listin. V notranjosti države so policisti obravnavali 5 primerov izkazovanja s ponarejenimi potrdilom o cepljenju ali potrdilom o testiranju, v 2 primerih pa obravnavali sum kaznivega dejanja samovolje.

Od sobote, 11. decembra, do petka, 17. decembra je bilo na državnih mejah izdanih 140 izjav o napotitvi v karanteno na domu, kar je 6 odstotkov manj kot teden prej, je pojasnil Pečjak. Od tega je bilo vročenih 131 izjav o napotitvi v karanteno na domu za polnoletne in 9 za mladoletne osebe. Glede na države prihoda je bilo največ napotitev v karanteno na domu izročeno za osebe, ki so pripotovale iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Kosova in Albanije.

Policisti so na mejnih prehodih zavrnili vstop v državo 17 osebam, ki niso izpolnjevale pogojev za vstop ali tranzit čez državo.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.