Policija naslednji mesec z vsemi sredstvi nad prehitre voznike

Foto: Policija
Foto: Policija
Policija bo z naslednjim mesecem začela nadzor nad prehitrimi vozniki z vsemi sredstvi. Vključili bodo radar za sekcijsko merjenje, prihajajo novi avtomobili, v zraku pa bo ponovno tudi helikopter.
Oglej si celoten članek

Po številnih zapletih in napovedih bosta policija in Družba za avtoceste RS na avtocesti med Trojanami in Blagovico že naslednji teden začeli izvajati sekcijsko kontrolo hitrosti. Uradno bo policija javnosti informacijo predstavila jutri. 

Če se bo sistem v polletnem testnem obdobju izkazal, namerava policija v prihodnje nabaviti tovrstne sisteme tudi za druge odseke na avtocestnem omrežju. Trenutni sistem pod Trojanami bodo sicer po koncu preizkusa odstranili in ga predvidoma nadomestili z novim, ki ga bodo kupili preko javnega naročila.

Nad ceste se vrača tudi policijski helikopter ...

Poleg sekcijske kontrole hitrosti pa policija med ukrepi za boljšo varnost cestnega prometa policija napoveduje tudi ponovno izvajanje nadzora prometa s helikopterjem. Z njim bodo nadzorovanje poskusno začeli že februarja, marca pa v polnem obsegu.

Za zagotavljanje varnosti, pretočnosti prometa in odkrivanje kršitev cestnoprometnih predpisov vseh udeležencev v prometu je policija v preteklosti že uporabljala helikopter. Nadzor je potekal tako, da je med temi nalogami poleg pilotov v plovilu prisoten prometni policist - opazovalec, ki policijskim patruljam na tleh posreduje podatke o kršitvah, stanju prometa in podobnem.

Poleg pomoči iz zraka pa se prometni policisti lahko veselijo tudi novih vozil, ki so namenjena predvsem delu na cesti. "Gre za prvih deset od 42 policijskih vozil Škoda Octavia RS, ki jih je najela Policija in jih bodo uporabljali policisti prometniki v Specializirani enoti za nadzor prometa in na vseh postajah prometne policije po državi," so zapisali na Generalni policijski upravi, kjer bodo avtomobile javnosti predstavili jutri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 36

  • 10:13 27. Januar 2017.

    Zakaj bi pa jih ustavljal. Potrebno jih je upočasniti. Pa pač 10km/h prek te omejitve ni problem. Prblem ni niti …

  • 09:41 27. Januar 2017.

    Ma saj ta debata je brezveze. za 140 kmh te na AC z omejitvijo 130kmh ne bo nihšče kaznoval. Pa …

  • 09:30 27. Januar 2017.

    Kaj je napisal. BMW cenejši od renaulta? Potem se pa moraš zbudit. Pa ne primerjat novega ranulta pa starega bimerja. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.