Policija: Ne precenjujte svojih sposobnosti

Foto: Janez Kuhar
Foto: Janez Kuhar
Policija tudi v času zimskih počitnic opozarja na previdnost pri obisku smučišč.
Oglej si celoten članek

Smučarji naj poskrbijo za ustrezno opremo in se seznanijo s pravili varnega smučanja, ob tem pa naj ne precenjujejo svojih sposobnosti. Za varnost bodo z okrepljeno prisotnostjo skrbeli tudi nadzorniki in policisti.

Kot pravijo na policiji, je za varnost na smučišču najprej odgovoren vsak posameznik. Ta naj pred smučanjem poskrbi za dobro telesno pripravljenost in izbere ustrezno opremo. Pred smučanjem se mora seznaniti z desetimi FIS pravili varnega smučanja in jih nato tudi upoštevati.

Ta pravila med drugim narekujejo obzirnost do drugih smučarjev, upoštevanje označb na smučišču in v primeru nesreče pomoč ponesrečencu. Pomembna je tudi izbira smučišča, ki mora ustrezati posameznikovemu znanju in sposobnostim.

Policisti opozarjajo tudi na zaščito parkiranih vozil pred krajo. Svetujejo, da vozniki vrednejših predmetov ne puščajo na vidnih mestih, zaklepanje vozila pa vedno preverijo tudi fizično.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.