Slovenija
13 ogledov

Policija: Ne precenjujte svojih sposobnosti

Krvavec Janez Kuhar
Policija tudi v času zimskih počitnic opozarja na previdnost pri obisku smučišč.

Smučarji naj poskrbijo za ustrezno opremo in se seznanijo s pravili varnega smučanja, ob tem pa naj ne precenjujejo svojih sposobnosti. Za varnost bodo z okrepljeno prisotnostjo skrbeli tudi nadzorniki in policisti.

Kot pravijo na policiji, je za varnost na smučišču najprej odgovoren vsak posameznik. Ta naj pred smučanjem poskrbi za dobro telesno pripravljenost in izbere ustrezno opremo. Pred smučanjem se mora seznaniti z desetimi FIS pravili varnega smučanja in jih nato tudi upoštevati.

Ta pravila med drugim narekujejo obzirnost do drugih smučarjev, upoštevanje označb na smučišču in v primeru nesreče pomoč ponesrečencu. Pomembna je tudi izbira smučišča, ki mora ustrezati posameznikovemu znanju in sposobnostim.

Policisti opozarjajo tudi na zaščito parkiranih vozil pred krajo. Svetujejo, da vozniki vrednejših predmetov ne puščajo na vidnih mestih, zaklepanje vozila pa vedno preverijo tudi fizično.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.