Policija potrdila, da je osumljeni napada na sodnico pridržan

Foto: mariborinfo.com
Foto: Jure Banfi, mariborinfo.com
Na domu napadene mariborske sodnice je včeraj potekala hišna preiskava. Eno osebo so policisti pridržali.
Oglej si celoten članek

Intenzivna preiskava napada na mariborsko sodnico Danielo Ružič še vedno poteka. Vključeno je večje število kriminalistov in strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija. "Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je bil opravljena preiskava stanovanjske hiše na naslovu osumljenca," je povedal tiskovni predstavnik PU Maribor Bojan Kitel. Potrdil je, da so eno osebo pridržali. Na vprašanje, ali gre za partnerja sodnice, ni želel odgovoriti, saj v fazi predkazenskega postopka policija ne sme razkrivati identitete osumljenih. Potrdil pa je, da je hišna preiskava potekala le na enem naslovu.  

Policija je opravila več pogovorov s sorodniki, sodelavci in sosedi sodnice. Preiskava še vedno poteka tako v smeri sodničinega zasebnega življenja kot dela. "Dosedanje ugotovitve preiskave še niso dale odgovorov na vsa vprašanja, zato jih ne moremo podrobno pojasniti," je dodal. 

Preiskava Napad na sodnico zaradi njenega zasebnega življenja?

Neuradno naj bi bil pridržan partner napadene, piše Večer. Osumljeni je v policijskem pridržanju. Zdaj teče 48-urni rok, v katerem ima policija čas, da zbere potrebne dokaze za kazensko ovadbo, s katero lahko nato osumljenca pripeljejo pred sodnika. 

Minulo nedeljo je nekdo malo po polnoči pred domačo hišo napadel sodnico Danielo Ružič. Pretepli naj bi jo s predmetom, neuradno naj bi šlo za kij. Sodnico so po napadu s hudimi poškodbami prepeljali v bolnišnico, kjer je na zdravljenju. 

Brutalen napad Sodnici večkrat zlomili roko, lobanjo in obrazne kosti

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 15:48 23. Junij 2019.

    Verjemite: Če bi se pisal Brajdić, ga tudi osumili ne bi...

  • 10:21 23. Junij 2019.

    Naša ljudska oblast je hotela imeti krvav napad na slovensko pravosodje. Nič od tega. Zdaj bo morala poučiti sodnice boljšega …

  • 19:41 22. Junij 2019.

    Zadevo preiskuje SG policija ,kar nekateri komentirajo nezaupanje v MB policijo ali pa .....? Zakaj ne povedo kdo je oseba …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.