Slovenija
21925 ogledov

Napad na sodnico zaradi njenega zasebnega življenja?

Policija Gregor Prebil
Policijska preiskava napada na mariborsko sodnico se nadaljuje.

Kot smo že poročali, policijska preiskava brutalnega napada na sodnico mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič konec tedna pred njeno hišo še poteka. Policisti so potrdili, da preiskavo vodijo v dveh smereh, in sicer v smeri suma, da je napad povezan z njenim sodniškim delom, ali zasebnim življenjem.

Novinarji oddaje 24ur so obiskali sosesko, kjer sodnica živi. Njeno družino sosedje opisujejo kot "prijetno, a zadržano". Sosedje so sicer še vedno hudo pretreseni, karkoli sumljivega na večer napada ni opazil nihče. Družinski člani sodnice, ki je v napadu utrpela več zlomov, predvsem rok, lobanje in obraznih kosti, so pod stalnim policijskim varstvom.

Sodnica bi ta teden morala soditi na petih obravnavah, vse so preklicane. Šokirani so tudi njeni sodelavci na mariborskem sodišču, vesti o obsodbah dejanja se vrstijo. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem. Podrobnosti dogodka za zdaj sicer še niso znane.

Policija Brutalen napad Slovenija Sodnici večkrat zlomili roko, lobanjo in obrazne kosti

Obsodbe iz državnega vrha

Napad je danes obsodil predsednik republike Borut Pahor ter pristojne pozval, naj primer temeljito raziščejo in javnosti sporočijo izsledke. Predsednik vlade Marjan Šarec je napad označil za obžalovanja vreden dogodek, tudi ministrica za pravosodje Andreja Katič je ostro obsodila vsakršno nasilje, fizično in verbalno.

Enotni v ostrih obsodbah so bili tudi v poslanskih skupinah. Med drugim ocenjujejo, da gre za napad na pravno državo, prav tako pa je slišati očitke, da je k temu pripomogla tudi sama politika. Parlamentarnim strankam se nasilje zdi nesprejemljivo, prav tako menijo, da bi zaradi takih dogodkov morali biti zaskrbljeni. Pristojne organe so pozvali k čimprejšnji obravnavi nasilnega dogodka in ustreznim ukrepom.

Policija Poskus umora Slovenija Policija potrdila: pričakali so jo pred stanovanjsko hišo Policija Srhljivka Slovenija Maribor: Umoriti so poskušali sodnico, zdravniki se borijo za njeno življenje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • miki14 15:59 19.junij 2019.

    Pononoci ni bila sodnica... ampak obcanka xx ... sicer pa so “postenjaki” ob tako pozni uri ze v postelji ...

  • Janez 09:23 18.junij 2019.

    30 let je premalo. Do konca življenja. Čudim se da sodniki, na takšnih položajih nimajo bolje urejenega varovanja doma kot. npr. kamera pred hišo, nemški ovčar itd??

  • ode 07:03 18.junij 2019.

    Če bi jo imeli namen le ubiti, bi to tudi storili po hitrem postopku. Sporočilo in opomin, ki so ga na ta način namenili sodnikom ali komurkoli, je mnogo grozovitejše.