Policija še vedno nima rezultatov obdukcije

Foto: Anže Petkovšek Policija sirena Foto: Anže Petkovšek ugrabitev LPP avtobusa Foto: Anže Petkovšek ugrabitev LPP avtobusa Foto: Anže Petkovšek ugrabitev LPP avtobusa
Več kot mesec dni po nenadni smrti ugrabitelja še vedno ni znano, ali so policisti ravnali, kot je treba.
Oglej si celoten članek

Več kot mesec dni po ugrabitvi avtobusa, ki se je zgodila v Ljubljani, kriminalistična preiskava še ni zaključena. 5. aprila v večernih urah je 49-letni moški vozniku avtobusa ljubljanskega mestnega prometa grozil z izvijačem in od njega zahteval, da mimo ustaljene proge pelje proti Barju. 

En mrtev Podrobnosti ugrabitve avtobusa LPP: Znano, kdo je ugrabitelj

Ugrabitelj med postopkom umrl

Policisti so avtobus dohiteli in ustavili pred izhodom na avtocesto in z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem) storilca zunaj avtobusa obvladali.  

V postopku po prijetju je osumljenec pričel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, oživljanje pa so nato nadaljevali reševalci, vendar je kljub pomoči osumljeni na kraju umrl.

Foto: Anže Petkovšek ugrabitev LPP avtobusa Rezultatov obdukcije še ni

Ali je 49-letnik umrl zaradi anafilaktičnega šoka povzročenega zaradi napačne uporabe solzilca, naj bi pokazala sodna obdukcija. Ta naj bi prav tako pokazala, ali je bil ugrabitelj pod vplivom prepovedanih substanc. "Z rezultati obdukcije in toksikološkimi analizami Policijska uprava Ljubljana še ne razpolaga, zato v tem trenutku nimamo novih informacij, ki bi jih delili z javnostjo," je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi policijske uprave Ljubljana Nataša Pučko. 

Končana ni niti preiskava

Poleg tega je zaradi nenadne smrti 49-letnika generalna direktorica Policije Tatjana Bobnar zahtevala posebno preiskavo. V ta namen je bila ustanovljena petčlanska komisija. "Prav tako komisija, ki jo je imenovala generalna direktorica policije, še ni zaključila z delom, zato tudi v tem delu ne moremo posredovati njenih ugotovitev," so sporočili s PU Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 09:55 13. Maj 2019.

    Bil je zločinec, narkoman in nasilnež. Očitno se mu je odpeljalo, ker ni dobil droge. Bi nam moralo biti žal, …

  • 08:50 13. Maj 2019.

    Se že ve zakaj.

  • mph
    07:42 13. Maj 2019.

    Samo ena stvar je pomembna, da zločinec ni ubil kakšnega nedolžnega.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.