Slovenija > Črna kronika
19174 ogledov

Policija še vedno nima rezultatov obdukcije

ugrabitev LPP avtobusa
1/4
Anže Petkovšek Ugrabitev LPP avtobusa na Barjanski cesti v Ljubljani.
Več kot mesec dni po nenadni smrti ugrabitelja še vedno ni znano, ali so policisti ravnali, kot je treba.

Več kot mesec dni po ugrabitvi avtobusa, ki se je zgodila v Ljubljani, kriminalistična preiskava še ni zaključena. 5. aprila v večernih urah je 49-letni moški vozniku avtobusa ljubljanskega mestnega prometa grozil z izvijačem in od njega zahteval, da mimo ustaljene proge pelje proti Barju. 

ugrabitev LPP avtobusa En mrtev Slovenija Podrobnosti ugrabitve avtobusa LPP: Znano, kdo je ugrabitelj

Ugrabitelj med postopkom umrl

Policisti so avtobus dohiteli in ustavili pred izhodom na avtocesto in z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem) storilca zunaj avtobusa obvladali.  

V postopku po prijetju je osumljenec pričel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, oživljanje pa so nato nadaljevali reševalci, vendar je kljub pomoči osumljeni na kraju umrl.

ugrabitev LPP avtobusa | Avtor: Anže Petkovšek Ugrabitev LPP avtobusa na Barjanski cesti v Ljubljani. Anže Petkovšek
Rezultatov obdukcije še ni

Ali je 49-letnik umrl zaradi anafilaktičnega šoka povzročenega zaradi napačne uporabe solzilca, naj bi pokazala sodna obdukcija. Ta naj bi prav tako pokazala, ali je bil ugrabitelj pod vplivom prepovedanih substanc. "Z rezultati obdukcije in toksikološkimi analizami Policijska uprava Ljubljana še ne razpolaga, zato v tem trenutku nimamo novih informacij, ki bi jih delili z javnostjo," je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi policijske uprave Ljubljana Nataša Pučko. 

Končana ni niti preiskava

Poleg tega je zaradi nenadne smrti 49-letnika generalna direktorica Policije Tatjana Bobnar zahtevala posebno preiskavo. V ta namen je bila ustanovljena petčlanska komisija. "Prav tako komisija, ki jo je imenovala generalna direktorica policije, še ni zaključila z delom, zato tudi v tem delu ne moremo posredovati njenih ugotovitev," so sporočili s PU Ljubljana.

Komentarjev 16
  • Majazmaja 09:55 13.maj 2019.

    Bil je zločinec, narkoman in nasilnež. Očitno se mu je odpeljalo, ker ni dobil droge. Bi nam moralo biti žal, da se je izteklo kot se je? Ne. Zakaj so se policaji sploh ukvarjali z njim, ga 'špricali,' valjali po ...prikaži več tleh in se izpostavljali? Take osebke je treba izločiti iz družbe, ne pa pošiljati na 'rehabilitacijo' - večini to ne pomaga. Kako bo, ko bodo izpustili tistega psihotičnega vojaka, ki je ustrelil policaja? Pa Mačka, ki je ubil tri študente? In psihota, ki je na ižanki ubil policaja?

  • miho 08:50 13.maj 2019.

    Se že ve zakaj.

  • mph 07:42 13.maj 2019.

    Samo ena stvar je pomembna, da zločinec ni ubil kakšnega nedolžnega.