Policista so odpustili zaradi popivanja z mladoletnico v marici, zdaj zahteva tole

Foto: Gregor Prebil Policija
Odpuščeni zaradi prevažanja mladoletnice v policijski marici terja službo nazaj.
Oglej si celoten članek

Na ljubljanskem delovnem sodišču se bo v petek nadaljevala obravnava tožbe nekdanjega kranjskega policista Žige Valjavca, ki se želi po sodni poti vrniti v službo.

Valjavec je vodil patruljo, ki je julija lani vso noč v policijski marici prevažala mladoletno dekle. Skupaj z dvema vpletenima sodelavcema je po tem dogodku izgubil službo.

Trojica policistov je namreč med nočno izmeno v svojem vozilu prevažala mladoletnico, z njo popivala in ji med drugim nekaj časa tudi prepustila volan policijskega vozila. Sporno dogajanje so začeli preiskovati, ko so na kranjski policijski upravi pridobili posnetke dogajanja v policijskem vozilu tisto noč, ki jih je mladoletno deklo objavilo na družbenih omrežjih.

Slovenija Kranj: Mladoletnica za volanom policijskega avta, sopotniki pa pijani policisti

Valjavec na delovnem sodišču zatrjuje, da je bil ukrep izgube službe pretiran in od sodišča terja razveljavitev izredne odpovedi o zaposlitvi, vrnitev na delovno mesto ter izplačilo plač za nazaj. Na tokratno obravnavo naj bi prisilno privedli dekle, ki je noč preživela s policijsko patruljo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 08:18 4. November 2019.

    Še dobro,da ne zahteva v marici jogija,da bo lahko imel spolne odnose z mladoletnicami!? Res imamo čudno zakonodajo!! Policisti v …

  • 18:55 3. November 2019.

    A ni bil prej kriminalist???? kolikor vem....ga poznam osebno, prišel na grob v četrtek....ga poznam od malega... Se pravi je …

  • 16:18 3. November 2019.

    Za vaškega redarčka bo še vedno odličen!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.