Slovenija
23894 ogledov

Policista so odpustili zaradi popivanja z mladoletnico v marici, zdaj zahteva tole

Policija Gregor Prebil
Odpuščeni zaradi prevažanja mladoletnice v policijski marici terja službo nazaj.

Na ljubljanskem delovnem sodišču se bo v petek nadaljevala obravnava tožbe nekdanjega kranjskega policista Žige Valjavca, ki se želi po sodni poti vrniti v službo.

Valjavec je vodil patruljo, ki je julija lani vso noč v policijski marici prevažala mladoletno dekle. Skupaj z dvema vpletenima sodelavcema je po tem dogodku izgubil službo.

Trojica policistov je namreč med nočno izmeno v svojem vozilu prevažala mladoletnico, z njo popivala in ji med drugim nekaj časa tudi prepustila volan policijskega vozila. Sporno dogajanje so začeli preiskovati, ko so na kranjski policijski upravi pridobili posnetke dogajanja v policijskem vozilu tisto noč, ki jih je mladoletno deklo objavilo na družbenih omrežjih.

Policija Slovenija Kranj: Mladoletnica za volanom policijskega avta, sopotniki pa pijani policisti

Valjavec na delovnem sodišču zatrjuje, da je bil ukrep izgube službe pretiran in od sodišča terja razveljavitev izredne odpovedi o zaposlitvi, vrnitev na delovno mesto ter izplačilo plač za nazaj. Na tokratno obravnavo naj bi prisilno privedli dekle, ki je noč preživela s policijsko patruljo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 08:18 04.november 2019.

    Še dobro,da ne zahteva v marici jogija,da bo lahko imel spolne odnose z mladoletnicami!? Res imamo čudno zakonodajo!! Policisti v maricah pijani v družbi mladoletnice se obnašajo kot kaki lopovi sedaj pa se mu zdi ukrep izguba službe pretiran ukrep!! ...prikaži več!! Najmanj 2 leti zapora bi morala dobiti oba policista!!

  • Antonio 18:55 03.november 2019.

    A ni bil prej kriminalist???? kolikor vem....ga poznam osebno, prišel na grob v četrtek....ga poznam od malega... Se pravi je degradiral zaradi nečesa nazaj v policista....No ja.... sosed od Valjavca kolesarja...ne vem kako se reče, se mi zdi da svak ...prikaži več tudi....ministrant in še kaj.....haahhaahaaaa..vsakemu palica raste....

  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 16:18 03.november 2019.

    Za vaškega redarčka bo še vedno odličen!!