Slovenija > Črna kronika
69436 ogledov

Kranj: Mladoletnica za volanom policijskega avta, sopotniki pa pijani policisti

Policija Gregor Prebil
V policijskem avtu naj bi se dogajale še druge neprimerne stvari.

Posnetki in fotografije, objavljeni na profilu mladoletnega dekleta na družbenem omrežju, so razkrili, kaj se je dogajalo v nočni izmeni patrulje na območju Policijske uprave Kranj. Večer poroča, da so dva uniformirana policista in kandidat za policista, med patruljiranjem s seboj peljali mladoletnico, pili alkohol in kadili. Za povrhu pa so mladoletnici, ki nima vozniškega izpita, dovolili voziti policijsko vozilo. 

Dekle je bilo v vozilu tudi v času, ko sta policista obravnavala pešca in ko so ustavljali voznika. Mladoletnica je tako slišala tudi vse pogovore, ki so se odvijali po internih zvezah, piše Večer. 

Za njene objave na družbenem omrežju je izvedel neki policist in ukrepal. Kasneje pa je PU Kranj o posnetkih obvestil še občan. Na policiji so nemudoma ukrepali in preverili, ali so posnetki pristni ali ne. Policisti so se tako oglasili pri mladoletnici, ki naj bi jim na razgovoru priznala, da je vozila policijsko vozilo in da je spila nekaj požirkov alkohola, ki naj bi ga v vozilo prinesel eden od policistov.

Večer navaja, da preiskava dogodka ni pokazala le prej naštetih prekrškov, ampak tudi malomarnost pri pisanju poročila o opravljenih postopkih v dotični noči.

Policista sta se najmanj dvakrat zmotila pri pisanju poročila. V enem primeru naj bi tako napisala, da sta pri enem od udeležencev v prometu opravila preizkus alkoholiziranosti, ki naj bi pokazal zgornjo dovoljeno mejo.

Z zbiranjem podatkov pa je bilo kasneje ugotovljeno, da pri omenjenem vozniku policista sploh nista izvedla preizkusa alkoholiziranosti. 

Policija proti trem delavcem vodi predpisane delovnopravne postopke, so za Večer potrdili na PU Kranj. Postopki še niso zaključeni, tako da ni jasno, kakšna bo njihova usoda. Poleg hujših kršitev obveznosti in odgovornosti iz delovnega razmerja jim očitajo turi ravnanja, ki imajo znake uradno pregonljivih kaznivih dejanj.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • peter69 22:27 04.november 2018.

    torej vozimo po svoje,pijmo alkoho,uživajmo,marihuano,kokain,ipd...sej dokler se ne zgodi nič je vse še zelo v najlepšem fucken redu.pole,ko se kej hudega pripeta pej aj mene ejla traaaala.kej ne vidte kej delate norci!!!!!!kej je to vredno za to fucken državo!?!jaz ne ...prikaži več vidm kej dobrega in se ne se strinjam se z vsemi vami!!!!!!vsak naj dela kar je le prow in pravično.za vse ostale me boli en velik kurac!!!!!!lep pozdraw!!!!!!

  • peter69 22:21 04.november 2018.

    ni pravice in ni pravnih poštenih ravnanj v zakonodaji!!!!!!vse skupaj bolje,da se ravnamo tudi mi vsi po svojih izražanj in ravnanju in.fukaj situacijo,system je v totalni pizdi!!!!!!

  • samo62 15:00 18.avgust 2018.

    Sodržavljani moji, če še vedno resno jemljete našo oblast, s tem mislim na policijo in politike, prosim ne bodite zabiti, a ne vidite da se v naši državi počne kar se hoče, prosim lepo, odprite oči in bodite ovce, ki ...prikaži več jih vodijo prevaranti, spletkarci in osebe ki jih v realnosti boli kurac za nas "sodržavljane"