Policista v disciplinskem postopku

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Notranja preiskava pokazala, da je Madžar kot že tolikokrat izzival, bil žaljiv in vsiljiv. Zoper policista vseeno uveden disciplinski postopek.
Oglej si celoten članek

"Ne glede na dejstvo, da je bil madžarski državljan v postopku žaljiv in vsiljiv, ali drugače povedano, je tudi na trenutke namerno in z veliko inteziteto izzival konflikt (fašisti, teroristi, mafija ...), to ne opravičuje ravnanja in vedenja policistov," so med drugim ugotovili v notranji preiskavi, ki so jo opravili po incidentu na mejnem prehodu Hotiza.

Zoper oba policista je bil uveden disciplinski postopek, ker sta "krnila ugled organa".

Rad išče težave

Kakor je bilo mogoče ugotoviti iz drugih objav 27-letnega državljana Madžarske, potovanje po različnih državah, kjer snema policiste in nato posnetke objavlja na spletu – sploh kadar nastane konflikt –, spada med njegove priljubljene dejavnosti.

Konfliktne situacije sproža sam. Večkrat so ga že obravnavali madžarski policisti, in sicer zaradi poškodovanj tuje stvari in groženj z bombo.

Prvega julija so imeli z njim opravka tudi policisti v Murski Soboti, tudi takrat se je nedostojno vedel do policistov.

Opremljen z zapestno kamero

V preiskavi so ugotovili, da je nato najmanj štiri dni prenočil v Murski Soboti – prenočišče in hrano mu je nudil občan. Temu je Madžar tudi pokazal zapestno uro, v kateri ima HD-kamero za snemanje, in tudi prav nič ni skrival, da je do policistov naravnan sovražno.

Dobil kazen

Dejanskega motiva prihoda na mejni prehod policisti niso ugotovili. "Zaradi nedostojnega, vsiljivega in žaljivega vedenja do policista kakor tudi dejstva, da se ni hotel odstraniti z mejnega prehoda, je policist na mejnem prehodu v pomoč poklical tudi policijsko patruljo, ki je opravljala naloge varovanja državne meje v neposredni bližini," so zapisali na PU Murska Sobota.

Zaradi nedostojnega in žaljivega vedenja do policistov med postopkom so mu izdali plačilni nalog, tako za vedenje na Hotizi kot v Murski Soboti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 22:38 18. Julij 2013.

    V dobri stari Milici bi človeka posadili v marico ter ga peljali po vseh naluknjanih in ovinkastih kolovoznih poteh do …

  • 18:15 18. Julij 2013.

    ugled pa tak....

  • 15:05 18. Julij 2013.

    Karol odkod si ti zbejžal, se ti mal fuzla ne?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.