Policisti popisali več deset ljudi

Foto: Anže Petkovšek Protesti proti vladi Janeza Janše
Foto: Anže Petkovšek Protesti proti vladi Janeza Janše
Policisti so popisali več deset protestnikov in izdali 27 plačilnih nalogov.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so 27 osebam, ki so včeraj na Trgu republike v Ljubljani kršile javni red in mir, izdali plačilni nalog. Omenjene osebe so namreč preskočile varovalno ograjo, ki jo je policija že dopoldne postavila na območju Trga republike. Kot je razvidno s posnetkov, ki so jih delili prek družbenih omrežij, so se ljudje posedli na Trg republike in brali slovensko ustavo. 

"Osebe zakonitih ukazov policistov niso upoštevale, zato je bilo 16 oseb fizično odstranjenih za ograje, ostale osebe so same zapustile območje omejenega gibanja," so zapisali na PU Ljubljana. "Po odstranitvi oseb so policisti pri eni izmed oseb zaznali slabo počutje, zato so takoj zaprosili za reševalno vozilo. Oseba je bila odpeljana na preventivni zdravniški pregled."

Slovenija Policisti fizično odstranjevali protestnike

Približno 7000 protestnikov se je začelo okoli 19. ure zbirati na Prešernovem trgu in okolici, od koder so odšli proti Slovenski cesti in krožili med ulicami v centru mesta. "Dogodek je večinoma potekal mirno, so pa policisti zaprli več ulic v okolici z namenom zagotovitve varnosti."

Policisti so pri varovanju shoda opravili postopek še s 30 ljudmi, ugotovili kršitev zakona o javnih zbiranjih in tri kršitve zakona o osebni izkaznici. "Nadaljuje pa se zbiranje obvestil v zvezi dogodka in se bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepalo v skladu z zakonodajo," so še sporočili. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • ode
    17:27 20. Junij 2020.

    Iz naslova je razbrati, da so reševalce potrebovali naši vrli policaji, ki so zdresirani, da stoično prenašajo žalitve, poniževanja, provokacije …

  • 15:08 20. Junij 2020.

    tako kot bote nabijal s temi ukrepi, se bo tudi upor še stopnjeval ... če je to za državo dobro, …

  • 12:49 20. Junij 2020.

    No, vsaj nekaj pozitivnega pri levakih ko plačujejo kazni. Prostovoljno polnijo proračun.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.