Slovenija
2408 ogledov

Policisti popisali več deset ljudi

protest Anže Petkovšek Protesti proti vladi Janeza Janše
Policisti so popisali več deset protestnikov in izdali 27 plačilnih nalogov.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so 27 osebam, ki so včeraj na Trgu republike v Ljubljani kršile javni red in mir, izdali plačilni nalog. Omenjene osebe so namreč preskočile varovalno ograjo, ki jo je policija že dopoldne postavila na območju Trga republike. Kot je razvidno s posnetkov, ki so jih delili prek družbenih omrežij, so se ljudje posedli na Trg republike in brali slovensko ustavo. 

"Osebe zakonitih ukazov policistov niso upoštevale, zato je bilo 16 oseb fizično odstranjenih za ograje, ostale osebe so same zapustile območje omejenega gibanja," so zapisali na PU Ljubljana. "Po odstranitvi oseb so policisti pri eni izmed oseb zaznali slabo počutje, zato so takoj zaprosili za reševalno vozilo. Oseba je bila odpeljana na preventivni zdravniški pregled."

protest Ljubljana Slovenija Policisti fizično odstranjevali protestnike

Približno 7000 protestnikov se je začelo okoli 19. ure zbirati na Prešernovem trgu in okolici, od koder so odšli proti Slovenski cesti in krožili med ulicami v centru mesta. "Dogodek je večinoma potekal mirno, so pa policisti zaprli več ulic v okolici z namenom zagotovitve varnosti."

Policisti so pri varovanju shoda opravili postopek še s 30 ljudmi, ugotovili kršitev zakona o javnih zbiranjih in tri kršitve zakona o osebni izkaznici. "Nadaljuje pa se zbiranje obvestil v zvezi dogodka in se bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepalo v skladu z zakonodajo," so še sporočili. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 28
 • ode 17:27 20.junij 2020.

  Iz naslova je razbrati, da so reševalce potrebovali naši vrli policaji, ki so zdresirani, da stoično prenašajo žalitve, poniževanja, provokacije in nasilje nad njimi.

 • Avatar praufo
  praufo 15:08 20.junij 2020.

  tako kot bote nabijal s temi ukrepi, se bo tudi upor še stopnjeval ... če je to za državo dobro, potem naj se še naprej to dogaja ... važn da smo zdravi in da ne škripnemo, čeprav od korone se ne škripne

 • Naklonsky 12:49 20.junij 2020.

  No, vsaj nekaj pozitivnega pri levakih ko plačujejo kazni. Prostovoljno polnijo proračun.

Sorodne novice