Slovenija
19948 ogledov

Dve plati zgodbe: Kaj se je v resnici dogajalo na protestu v Celju?

protest Anže Petkovšek Protesti proti vladi Janeza Janše
Na protivladnih protestih v Celju naj bi znan gostinec v obraz udaril protestnico.

"Včeraj sem bila, kot vsak petek ob 19h, na mirnem shodu za boljšo in zdravo državo v mojem Celju... s transparentom sem mirno hodila po glavni ulici skozi mesto, ko me je nadrl gospod "A te ni sram, da hodiš tu?"... odvrnila sem mu ponosno "Ne, ni me sram." Potem je gospod stegnil roko in me udaril v čeljust. Udaril. Obnemela sem... in hodila, hodila, z dvignjeno glavo in s transparentom v roki... in dolgo sem bila v šoku... kot tudi ostali mimoidoči, ki so mi takoj priskočili na pomoč... dolgo sem bila v šoku...," je napadena zapisala na Facebooku (zapis ni lektoriran).

Vprašala se je, zakaj bi jo nekdo udaril zgolj zato, ker se z njo ne strinja, ter dogodek prijavila policiji. Kmalu je po družabnih omrežjih zaokrožilo ime napadalca. Ta naj bi bil zaposlen v priznani gostilni Oštirka. Danes je na Facebooku objavil svojo plat zgodbe, saj da naj bi bile navedbe, ki so krožile po družabnih omrežjih "zavajajoče in neresnične".

Motila ga je glasnost protestov

Miran Ojsteršek tako pravi, da je "do eskalacije neljubega dogodka prišlo ravno na prvi dan Tedna restavracij, ko smo po skoraj treh mesecih zaprtja in obilici vloženega truda ponovno uspeli napolniti gostilno". Glasni protesti so po njegovih besedah za goste moteči, zato je izrazil nezadovoljstvo s tem, da je "prijel za piščalko gospe, ki mi je zatrobila v obraz, brez da bi se je pri tem kakorkoli dotaknil".

Kot je dejal, je bila to "moja edina napaka, za katero se iskreno in javno opravičujem". Vseeno pa je zatrdil, da ni nikogar udaril, se ga dotaknil ali z njim fizično obračunaval.

"Kot vodja ekipe, na katero sem ponosen in ki mi je bila zaupana s strani lastnikov, sem dolžan zaščititi dobro ime blagovne znamke Gostilne Oštirka, ki v teh dneh prejema številne negativne ocene in kritike o kvaliteti hrane, in sicer s strani ljudi, ki našega praga niso nikoli prestopili. Tudi mi se borimo za preživetje, zato vljudno prosimo, da razumete tudi nas in ne blatite dobro ime gostilne, s tem pa tudi vseh zaposlenih, ki s trdim delom skrbimo za varnost svojih družin," je še zapisal Ojsteršek.

Protesti naj sploh ne bi potekali v bližini gostilne

A drugi protestniki, ki naj bi dogodku prisostvovali, so opozorili, da je Ojsteršek zoper protestnikov ukrepal dvakrat - prvi protestnici naj bi resda le vzel piščalko, z drugo pa naj bi fizično obračunal.

Poleg tega so zapisali, da "pot protestov ne poteka mimo njegove gostilne, temveč v sosednji ulici, kjer je precej lokalov, pa do danes še nihče od tamkajšnjih lastnikov ni izvedel nasilja nad protestniki, čeprav so tudi sami bili v identični situaciji kot g. Ojsteršek". Protestnica naj bi namreč udarec prejela na Stanetovi ulici, od katere je omenjeno gostišče oddaljeno 100 metrov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 63
  • jakec1575 00:01 16.junij 2020.

    pravica protestirati je ustavna pravica. proti komerkoli hoces, dokler ni sovrazni govor. Ne vem zakaj imati sdsovci toliko proti, ko pa vam nikoli noben ni prepovedal protestov. Tam smo gledali leta jokanje pred sodiscem na stopnicah. nihce vam ni prepovedoval ...prikaži več tega moledovanja. vi bi pa tepli protestnice in protestnike. Nic kaj demokraticno.

  • blayo 23:37 15.junij 2020.

    Čeprav je izražanje ljudske volje na način kot so protesti čisto legitimen način, mi res ni čisto jasno čemu ti protesti? Saj se dejansko nič takega ni zgodilo. Edino kar mi pade na pamet so provokacije Janše, ki dejansko niso ...prikaži več okusne. Ampak pes ki laja itak ne grize.

  • blayo 23:29 15.junij 2020.

    Dve plati zgodbe, nobeni ne verjamem. Sami luzerji...

Sorodne novice