Poravnava bo Hit stala dva milijona

Foto: Nace Novak
Foto: Nace Novak
Hit. Zaposleni iztožili neupravičeno znižane plače iz leta 2010, a njihovi prejemki vseeno padajo.
Oglej si celoten članek

"Plače v Hitu so se spustile na najnižjo raven, določeno z branžno pogodbo, dodatke vse bolj krčijo, napitnine pa so se v primerjavi z letom 2008 zmanjšale do 60 odstotkov," pravi Blaž Aldžič Matiš, predsednik novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev Slovenije.


Hitovi zaposleni bodo sicer danes na sodišču predvidoma sklenili poravnavo z vodstvom zaradi neupravičenega znižanja plač v zadnjih štirih mesecih leta 2010, saj so z vzorčno tožbo to dosegli na višjem sodišču. "Prejšnja uprava Draga Podobnika je s tem, ko je protizakonito znižala plače od 50 do 800 evrov, družbi povzročila za dva milijona evrov škode," ocenjuje Aldžič Matiš. V Hitu pa o skupnem znesku izplačil še ne želijo govoriti, saj bo to odvisno od načina poravnave, ki ga bo zaposleni izbral – v enkratnem znesku brez zamudnih obresti ali v več obrokih z obrestmi.

Hitovci pa še čakajo na razsodbo glede prekinitve plačevanja za drugi pokojninski steber, kar prav tako sega v Podobnikov čas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.