Slovenija
34 ogledov

Poravnava bo Hit stala dva milijona

primorska 15.06.10, HIT kazino, ruleta, igralnica, foto: nace novak Nace Novak
Hit. Zaposleni iztožili neupravičeno znižane plače iz leta 2010, a njihovi prejemki vseeno padajo.

"Plače v Hitu so se spustile na najnižjo raven, določeno z branžno pogodbo, dodatke vse bolj krčijo, napitnine pa so se v primerjavi z letom 2008 zmanjšale do 60 odstotkov," pravi Blaž Aldžič Matiš, predsednik novogoriške enote Sindikata igralniških delavcev Slovenije.


Hitovi zaposleni bodo sicer danes na sodišču predvidoma sklenili poravnavo z vodstvom zaradi neupravičenega znižanja plač v zadnjih štirih mesecih leta 2010, saj so z vzorčno tožbo to dosegli na višjem sodišču. "Prejšnja uprava Draga Podobnika je s tem, ko je protizakonito znižala plače od 50 do 800 evrov, družbi povzročila za dva milijona evrov škode," ocenjuje Aldžič Matiš. V Hitu pa o skupnem znesku izplačil še ne želijo govoriti, saj bo to odvisno od načina poravnave, ki ga bo zaposleni izbral – v enkratnem znesku brez zamudnih obresti ali v več obrokih z obrestmi.

Hitovci pa še čakajo na razsodbo glede prekinitve plačevanja za drugi pokojninski steber, kar prav tako sega v Podobnikov čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.