Pozor: Arso z novim opozorilom za večji del Slovenije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Arso znova opozarja vse, ki se danes želite gibati na prostem in svežem zraku. Morda ne bo tako svež in koristen, kot bi si sami želeli ...
Oglej si celoten članek

"Danes pričakujemo preseganja dnevne mejne vrednosti delcev PM10 v večini krajev po Sloveniji. Največja onesnaženost zraka bo na Primorskem," piše v Arsovem opozorilu na njihovi spletni strani. Kot so še dodali, pri Agenciji Republike Slovenije za okolje pričakujejo, da bodo vrednosti jutri preko dneva upadle oz. zmanjšale. 

Vreme Pred nami vremenska sprememba

"Predlagamo redno spremljanje izmerjenih urnih vrednosti delcev PM10 oziroma indeksa kakovosti zunanjega zraka ter prilagoditev aktivnosti na prostem skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje," so še zapisali v obvestilu za javnost.

Sicer pa je v zadnjem mesecu zaradi neugodnega vremena Arso že izdal več podobnih opozoril. "Glavnim virom onesnaženja z delci (industrija in promet) se pozimi pridruži še onesnaženje zaradi kurjenja," so tako pojasnili v enem od prejšnjih obvestil. 

Slovenija Pozor! Arso objavil resno opozorilo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:06 23. Februar 2023.

    sel bom ven kadar zelim fucka se mi za vase bedarije

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.