Slovenija
38965 ogledov

Pozor! Arso objavil resno opozorilo

Drevo, slabo vreme Profimedia
Pričakuje se, da bodo mejne vrednosti presežene, zato pri Arsu svetujejo previdnost.

"Danes in v naslednjih dneh pričakujemo preseganja dnevne mejne vrednosti PM10 v večjem delu Slovenije. Ravni bodo visoke predvsem zjutraj in zvečer, čez dan pa se bodo prehodno nekoliko znižale. Visoke ravni so posledica povečanih izpustov zaradi ogrevanja in neugodnih vremenskih razmer," so včeraj zapisali v Arsovem opozorilu na svoji spletni strani. 

Glede na navedeno zato pri Agenciji Republike Slovenije za okolje svetujejo, da danes in v naslednjih dneh redno spremljate izmerjene urne vrednosti delcev oz. indeksa kakovosti zunanjega zraka na njihovih spletnih straneh ter prilagodite aktivnosti na prostem skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Na povišanje mejnih vrednosti PM10 v večjem delu Slovenije so sicer opozorili že pred tednom dni. Tedaj so na svojem Facebook profilu zapisali, da "se pozimi glavnim virom onesnaženja z delci (industrija in promet) pridruži še onesnaženje zaradi kurjenja".

Sicer pa so v vremenski napovedi pri Arsu zapisali, da bo jutri pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na vzhodu do 15 °C.

Zima, steklo, mraz, avto Slovenija Najnovejša napoved: Prihaja polarni vrtinec, takšno vreme nas čaka Mali Vršič Slovenija Pomlad trka na vrata, izjemne temperature v gorah Nevihtni oblaki Vreme Slovenija Pred nami vremensko hudo pester konec tedna
Komentarjev 5
 • Kmodri 18:26 18.februar 2023.

  Naj država začne delati vojaške plinske maske, če ji je kaj mar za nas!

 • Avatar Leon
  Leon 18:25 18.februar 2023.

  Kdaj bodo starši obvarovali svoje otroke pred škodljivimi delci PM10 in ostalimi strupi v okolici .

 • Avatar Leon
  Leon 18:19 18.februar 2023.

  In kaj bodo storili državni uslužbenci na inšpektoratu za okolje in prostor ? Na pozive krajanov o nenormalnih pojavih dima in smradu iz dimnikov v naselju se ne odzivajo . Posamezniki zaradi varčevanja zažigajo smeti in časopis ,ki ga pobirajo ...prikaži več iz zabojnikov v mestu .