Slovenija
48037 ogledov

Arso objavil resno opozorilo

Megla Profimedia
Mejne vrednosti bodo po pričakovanjih presežene.

Agencija za okolje RS je na svojem Facebook profilu objavila opozorilo glede povišanih vrednosti delcev PM10. 

Mirno in jasno vreme po njihovih besedah v zimskem čsu žal pripomore k večji onesnaženosti zraka. Pozimi se glavnim virom onesnaženja z delci (industrija in promet) pridruži še onesnaženje zaradi kurjenja. Zaradi nizkih t️emperatur so se še nekoliko povečali izpusti delcev zaradi ogrevanja, vetra pa je premalo, da bi jih razpihal. 

"Tako danes in v naslednjih dneh pričakujemo preseganja dnevne mejne vrednosti PM10 v dolinah in kotlinah celinske Slovenije. Ravni bodo visoke predvsem zjutraj in zvečer, čez dan pa se bodo prehodno znižale. Na Primorskem bo onesnaženost zraka nizka, saj je tam nekoliko bolj vetrovno," izpostavlja Arso v svoji objavi.

Svetujejo, da redno spremljamo izmerjene urne vrednosti delcev oz. indeksa kakovosti zunanjega zraka na njihovih spletnih straneh in prilagodimo aktivnosti na prostem skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Zima Slovenija Slovenija Vremensko opozorilo. Zima tudi vnaprej ne bo popuščala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:55 11.februar 2023.

    VSI naslovi tukaj so tipični "kickbait". kar dokazuje podnivo tukajšnjega uredništva...Bebavi in podrejeni mainstreamu, njihov skrajni doseg je copy-paste članek, ki ima manj kot pet vsebinskih napak ali laži...Propagandno trobilo, ki v teh norih časih dobro služi..

  • Kmodri 17:12 10.februar 2023.

    A na žurnalu znate napisati vsebinski naslov?