Slovenija
86545 ogledov

Pred nami vremensko hudo pester konec tedna

Nevihtni oblaki Profimedia
Do četrtka še večinoma jasno, nato pa ...

Danes in jutri bo večinoma jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 9 do 13, na Primorskem danes do 16, jutri do 17 stopinj.

V četrtek bo še pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo na Primorskem nekoliko pooblačilo, ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo zapihal jugozahodnik. 

V petek bo na vzhodu sprva sončno, drugod pretežno oblačno, popoldne pa se bo povsod pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter.

Napoved od petka do prihodnje srede 

Kot vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu, v višinah bo prevladoval severozahodnik. Območje visokega zračnega tlaka bo nekoliko oslabelo. V petek nas bo oplazila topla, v soboto zjutraj pa prešla oslabljena hladna fronta in nato v noči na nedeljo spet oplazila topla. Zračna masa se bo v višinah hitro menjavala. Šele ob prehodu nove hladne fronte predvidoma v noči na torek se bo nekoliko ohladilo.

Od petka do prihodnjega torka kaže na več vlage, napovedujejo vremenoslovci. Od četrtka do nedelje bo nekaj jugozahodnika, ki bo prinesel oblačnost predvsem v zahodno in osrednjo Slovenijo. Nato bo veter spet bolj spremenljive smeri. 
Padavine bodo malo verjetne, morda kakšna kaplja v noči na soboto, nekoliko verjetnejše pa bodo manjše padavine v noči na torek. Jutranje temperature bodo večinoma med -2 in 4, popoldanske pa od 5 do okoli 10 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Zima Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: pred nami razcep polarnega vrtinca

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2