Slovenija
33292 ogledov

Pred nami vremenska sprememba

Oblaki
V prihodnjih dneh padavine.

Vremenoslovci na Agenciji za okolje RS napovedujejo, da bo danes sprva zmerno oblačno, koprenasta oblačnost se bo dopoldne postopno umaknila. Popoldne bo precej jasno, le na Primorskem bo ostalo bolj oblačno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na vzhodu do 18 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem in Notranjskem pretežno oblačno, drugod bo še delno jasno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 11 do 16 stopinj.

V četrtek in petek bo pretežno oblačno povsod po državi. V zahodnih in južnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Še naprej bo razmeroma toplo.

Napoved od 24. februarja do 1. marca

Od petka do torka bodo naši kraji bolj ali manj pod vplivom ciklonskih območij, ki se bodo nahajala nad Sredozemljem. V začetku marca bomo po napovedih vremenoslovcev z Arsa prešli pod vpliv območja visokega zračnega tlaka.

Na Arsu dodajajo, da bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo glavnina padavin najverjetneje v dežju. V petek in soboto bomo še v topli zračni masi. Po nižinah bodo najvišje dnevne temperature med 10 in 15 stopinjami. 

V noči na nedeljo kaže, da se bo ohladilo. Ob koncu obdobja se verjetnost za padavine zmanjša. Temperatura zraka bo blizu dolgoletnega povprečja.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 09:48 21.februar 2023.

    Prejšni teden ste pisali da bo ta teden še orng sneg in celo mraz,pa seveda temu ni tako.