Pozor, poostren nadzor inšpektorjev in policije

Foto: Nebojša Tejić/STA
Foto: Nebojša Tejić/STA
Inšpekcijski nadzori bodo prihajajoči konec tedna poostreni na vseh slovenskih smučiščih, pri nadzoru bo sodelovala tudi policija.
Oglej si celoten članek

Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata je na dopoldanski novinarski konferenci napovedala poostren nadzor vseh slovenskih smučišč prihodnji konec tedna, sodelovala bo tudi policija. V zadnjem tednu so opravili nadzore na 12 smučiščih, neskladnosti so ugotovili na petih lokacijah, fizičnim osebam so izrekli 27 opozoril. 

Skupno število opravljenih nadzorov inšpekcijskih organov v obdobju od 15. do vključno 21. februarja je bilo 3.576. Delež neskladnih lokacij znaša 10 odstotkov, kar v primerjavi s prejšnjim tednom ostaja nespremenjeno. Izrečenih je bilo 25 prekrškovnih sankcij, 346 opozoril po Zakonu o prekrških in 151 upravnih ukrepov. Zdravstveni inšpektorat je od tega opravil 1.083 nadzorov, izrekel pa 4 prekrškovne sankcije, 81 opozoril in 4 upravne ukrepe.

V gostinstvu je bilo opravljenih 193 nadzorov. Izrečene so bile štiri prekrškovne sankcije in šest opozoril. Na zunanjih javnih površinah je bilo 323 nadzorov, pri čemer smo izrekli 61 opozoril, v  večstanovanjskih stavbah pa pri 38 nadzorih ni bila ugotovljena nobena neskladnost. Na področju drugih storitvenih dejavnosti je bilo nadzorov 500, izrečenih je bilo skupno 16 opozoril in dve odločbi o prepovedi opravljanja dejavnosti. V šolah in vrtcih je bilo opravljenih 29 nadzorov v povezavi s testiranjem zaposlenih, nepravilnosti niso bile ugotovljene.

Številčno največ nadzorov je Zdravstveni inšpektorat opravil v frizerskih in kozmetičnih salonih. Prioritetno so preverjali opravljanje dejavnosti ob predhodnem testiranju zaposlenih, neskladnosti pa so bile ugotovljene v treh primerih. Inšpektorji so preverjali tudi cepilna mesta, prejšnji teden je bila podana ena prijava, postopek je še v teku, hkrati sta v obdelavi še dva dodatna postopka tedna pred tem. 

Deana Potza je na tiskovni konferenci izpostavila še, da v zadnjem času spet zaznavajo povečano število groženj inšpektorjem, in sicer tako preko spletnih omrežij kot tudi na terenu. Poudarila je, da bodo brez izjeme vse grožnje predane prekrškovnim organom. 

Slovenija Razmere se slabšajo: Vlada bo v tej regiji spet omejila gibanje ljudi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:37 25. Februar 2021.

    Pozor kifeljci bodo nadzirali rogljičkarje .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.