Slovenija
19190 ogledov

Razmere se slabšajo: Vlada bo v tej regiji spet omejila gibanje ljudi

Covid-19, Slovenija, Ljubljana
1/6
epa Covid-19, Slovenija, Ljubljana
"Trenutne razmere ne dopuščajo dodatnih sproščanj. Ostajamo v oranžni fazi," je odločitev vlade povzela vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. Zaskrbljujoče so razmere v obalno-kraški regiji.

"Na podlagi podatkov, ki so najbolj zaskrbljujoči za obalno-kraško regijo, se je vlada odločila, da se omenjena regija vrača v rdečo fazo," je povedala Maja Bratuša. Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer se bodo v omenjeni regiji zaostrili ukrepi tudi pri začasni omejitvi gibanja. Kakšne bodo, bo vlada predstavila jutri.  

Vlada je sicer včeraj podaljšala veljavnost nekaterih odlok, ki so že veljali doslej. Dokument o cepljenju strategija bo sprejet v naslednjih dneh, vlada pa naj bi jo predstavila v začetku prihodnjega tedna. 

Delež pozitivnih testov PCR je včeraj znašal 18,7, kar je nekaj manj kot dan pred tem. Med občinami po številu novih okužb izstopajo Domžale (37), Kranj (33), Nova Gorica (18), Novo mesto (16), Rogaška Slatina (17), Velenje (15). V Ljubljani je bilo potrjenih 105 okužb, v Mariboru pa 36. Še naprej ostajajo zaskrbljujoči podatki iz obalnih občin. V Kopru je bilo včeraj potrjenih 45 okužb, v Izoli pa 12. 

podatki covid | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Na ravni države znaša 14-dnevno število potrjenih primerov 508,7. "Razvidno je, da je regija z najvišjo 14-dnevno incidenco še vedno obalno-kraška. Razlika med prvo in drugo najslabšo regijo je precejšnja. Prva ima incidenco 834,3, druga pa 610,3," je povedala Maja Bratuša. 

podatki covid | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Tudi sedemdnevna incidenca števila potrjenih primerov kaže, da je situacija najbolj resna v obalno-kraški regiji. Incidenca v omenjeni regiji je 437,4, kar je precej višja incidenca od druge najvišje incidence, ki znaša 289,6.

podatki covid | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Na ravni države je sedemdnevna incidenca 254,3. Najnižja je v posavski, jugovzhodni in zasavski regiji. 


V bolnišnicah se zdravi 546 pacientov, od tega so 103 na intenzivnih oddelkih, kar je dva manj kot včeraj. Včeraj je bilo v bolnišnicah sprejetih 57 pacientov s covidom-19, odpuščenih je bilo 50 pacientov. V UKC Ljubljana se zdravi 192 bolnikov, kar je 3 več kot dan prej. 28 pacientov se zdravi na oddelkih intenzivne nege. . 

podatki covid | Avtor: Vlada RS Vlada RS
"Sprejem je v zadnjih treh dneh na nekoliko višji ravni kot v preteklih dneh. Odpusti pa so na enaki ravni," je povedala Bratuša. 

podatki covid | Avtor: Vlada RS Vlada RS

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 33
  • Markusss 16:46 25.februar 2021.

    Kaj pa "semafor"???? Ga ne upoštevajo????????🤔

  • mihatirs 14:47 25.februar 2021.

    jebat mater vsem v vladi...delajo se budale...na ulice it pa vse razmontirat s parlamentom vred!!1

  • Avatar jate
    jate 12:53 25.februar 2021.

    ja ok ,če res mislijo ,da je v obalno- kraški regiji najhuje,pol ne k nam rinit v postojni postavite žandarje. NIHČE GOR NIHČE DOL ,pa da vidimo...takoj bodo napisali cez 14 dni ,da smo zeleni...ma daj kr neki res