Slovenija
1086 ogledov

Pozor, poostren nadzor inšpektorjev in policije

Deana Potza Nebojša Tejić/STA
Inšpekcijski nadzori bodo prihajajoči konec tedna poostreni na vseh slovenskih smučiščih, pri nadzoru bo sodelovala tudi policija.

Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata je na dopoldanski novinarski konferenci napovedala poostren nadzor vseh slovenskih smučišč prihodnji konec tedna, sodelovala bo tudi policija. V zadnjem tednu so opravili nadzore na 12 smučiščih, neskladnosti so ugotovili na petih lokacijah, fizičnim osebam so izrekli 27 opozoril. 

Skupno število opravljenih nadzorov inšpekcijskih organov v obdobju od 15. do vključno 21. februarja je bilo 3.576. Delež neskladnih lokacij znaša 10 odstotkov, kar v primerjavi s prejšnjim tednom ostaja nespremenjeno. Izrečenih je bilo 25 prekrškovnih sankcij, 346 opozoril po Zakonu o prekrških in 151 upravnih ukrepov. Zdravstveni inšpektorat je od tega opravil 1.083 nadzorov, izrekel pa 4 prekrškovne sankcije, 81 opozoril in 4 upravne ukrepe.

V gostinstvu je bilo opravljenih 193 nadzorov. Izrečene so bile štiri prekrškovne sankcije in šest opozoril. Na zunanjih javnih površinah je bilo 323 nadzorov, pri čemer smo izrekli 61 opozoril, v  večstanovanjskih stavbah pa pri 38 nadzorih ni bila ugotovljena nobena neskladnost. Na področju drugih storitvenih dejavnosti je bilo nadzorov 500, izrečenih je bilo skupno 16 opozoril in dve odločbi o prepovedi opravljanja dejavnosti. V šolah in vrtcih je bilo opravljenih 29 nadzorov v povezavi s testiranjem zaposlenih, nepravilnosti niso bile ugotovljene.

Številčno največ nadzorov je Zdravstveni inšpektorat opravil v frizerskih in kozmetičnih salonih. Prioritetno so preverjali opravljanje dejavnosti ob predhodnem testiranju zaposlenih, neskladnosti pa so bile ugotovljene v treh primerih. Inšpektorji so preverjali tudi cepilna mesta, prejšnji teden je bila podana ena prijava, postopek je še v teku, hkrati sta v obdelavi še dva dodatna postopka tedna pred tem. 

Deana Potza je na tiskovni konferenci izpostavila še, da v zadnjem času spet zaznavajo povečano število groženj inšpektorjem, in sicer tako preko spletnih omrežij kot tudi na terenu. Poudarila je, da bodo brez izjeme vse grožnje predane prekrškovnim organom. 

Covid-19, Slovenija, Ljubljana Slovenija Razmere se slabšajo: Vlada bo v tej regiji spet omejila gibanje ljudi

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:37 25.februar 2021.

    Pozor kifeljci bodo nadzirali rogljičkarje .